Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кремлівські маріонетки зривають мінський процес

Політика 6887 переглядів

Опубліковано - 3.10.2016 18:11 | Всі новини | Версія для друку

Кремлівські маріонетки зривають мінський процес
Кремлівські маріонетки зривають мінський процес
Представник України в гуманітарній підгрупі, перший віце-спікер Ірина Геращенко заявляє, що бойовики зірвали проведення двох відеоконференція безпекової підгрупи.

Про це Геращенко повідомила в своєму Facebook.

"Сьогодні мала відбутися відеоконференція тристоронньої контактної групи за участі ОРДЛО, присвячена безпековим питанням, зриву домовленостей про розведення живої сили і техніки на трьох визначених ділянках лінії зіткнення", - наголосила вона.

"Ці пункти важливі з гуманітарної точки зору, адже в Станиці Луганській є зруйнований міст, який треба відновити, в Золотом й досі бойовиками заблоковане КПВВ, Петровське також важливе з точки зору відновлення інфраструктури. Цей графік відведення живої сили бойовиками зірвано", - зазначила вона.

"А сьогодні представники ОРДЛО зірвали проведення безпекової відеоконференції. А вчора проводили якийсь "праймеріз"- фарс, без участі спостерігачів, ЗМІ, без участі української сторони, поза нормами українського права і законодавства. Це все кремлівські сценарії і направлені вони на одне- ескалацію конфлікту", - вважає Геращенко.

Як відомо, 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках – поблизу населених пунктів Золоте, Петрівське та Станиця Луганська, площею не менше 4 кв. км кожний.

Відведення мало розпочатися за умови, що 7 днів в цих районах буде дотримуватися режим тиші.

Разом з тим у звітах ОБСЄ продовжували фіксувати обстріли в зазначених районах.

1 жовтня на околиці м.Золоте відбулося відведення військ на визначені представниками ОБСЄ конкретні рубежі. На Луганщині після розведення військ бойовики із гранатометів відкрили вогонь неподалік н.п.Новоолександрівка.

В "ДНР" та "ЛНР" заявили про зрив відведення сил та озброєння у районі Петровського (Донецька область) та н.п. Станиця Луганська (Луганська обл.), при цьому повідомили, що в районі н.п. Золоте відведення озброєння почалося.

2 жовтня у "ДНР" заявили, що не будуть відводити сили і засоби з н.п. Петрівське, як вирішила контактна група по Донбасу на переговорах у вересні, поки українські силовики не зроблять цього.

При цьому у місії ОБСЄ регулярно заявляють, що роботі спостерігачів чинять перешкоди, зокрема йдеться про небезпеку через мінування територій.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.