Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Дніпрі повідомили про початок випробувань нового ракетного комплексу для армії

Захист держави 6607 переглядів

Опубліковано - 4.10.2016 12:28 | Всі новини | Версія для друку

У Дніпрі повідомили про початок випробувань нового ракетного комплексу для армії
У Дніпрі повідомили про початок випробувань нового ракетного комплексу для армії
У Дніпрі державне конструкторське бюро «Південне» розпочало випробування нового оперативно-тактичного ракетного комплексу, який створюють за рахунок недержавних коштів, повідомили в ДКБ «Південне».

«Незважаючи на повну відсутність державного замовлення та відповідного фінансування, ДП «КБ «Південне» завершує розробку та вже почало дослідне відпрацювання нового оперативно-тактичного ракетного комплексу. Усі роботи підприємства та всієї кооперації виконуються за рахунок коштів, залучених ДП «КБ «Південне» від іноземних замовників», – заявили в ДКБ «Південне».

Інших подробиць щодо розробленого ракетного комплексу не повідомили.

Водночас у конструкторському бюро заявили, що Міністерство оборони готове поставити комплекс на озброєння української армії.

«Зараз міністерство оборони вкрай зацікавлено результатами цих робіт і виказує готовність поставити такий комплекс на озброєння Збройних сил України», – заявили в «Південному».

Наразі не ясно, про який саме ракетний комплекс ідеться. За заявами українських посадовців і даними преси, нині «Південне» розробляє відразу кілька ракетних комплексів. Повідомляли, зокрема, про проекти «Вільха» і «Грім», про керовану крилату ракету «Коршун».

У серпні 2013 року, за часів президентства Віктора Януковича, ДКБ «Південне» припинило роботу над проектом ракетного комплексу «Сапсан», до розробок якого, як вважають, повернулися нині й розвинули їх далі.

Державне конструкторське бюро «Південне» – одне з провідних підприємств світу з розробки ракетних комплексів і ракетно-космічних систем. Створене 1951 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.