Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Юрій Костенко знає, як вийти із політичної кризи

Політика 5702 перегляди

Опубліковано - 27.04.2007 14:54 | Всі новини | Версія для друку

Юрій Костенко знає, як вийти із політичної кризи
Юрій Костенко знає, як вийти із політичної кризи
Лідер УНП вважає, що тільки народ має покласти край суперечці політиків.

“Нова версія президентського Указу про перенесення терміну виборів є найбільш оптимальним засобом виходу з важкої політичної кризи, що дозволяє уникнути погіршення стану економіки та посилення політичного протистояння, - вважає лідер Української народної партії Юрій Костенко – Конфліктуючі сторони повинен розсудити народ – єдине джерело влади в Україні”.

На думку Костенка, "ні суди, ні вулиця, розбурхані політичними емоціями, не в змозі поставити останню крапку в конфлікті."

"У протистояння втягнуті секретаріат Президента та Уряд, роз’їдені корупцією Конституційний суд та ЦВК. Тільки пройшовши через „народне чистилище” виборами, політичні сили зможуть знайти політичний компроміс та побудувати нові стосунки”, - вважає Костенко.

Він не вірить в реалізацію „силового сценарію, вважаючи, що сторони прийдуть до політичного компромісу. Лідер УНП вважає, що план перемир’я може складатися з трьох пунктів:

1. Про спільну участь всіх політичних сил у дострокових виборах.

2. Наданні Президентом правових підстав для тимчасової роботи парламенту з метою узгодження змін до Закону про вибори

3. Зафіксованих політичних домовленостей сторін погодитися з формуванням коаліції та уряду тією силою, яка переможе на виборах.

„Останній пункт домовленостей дозволить зняти напругу між Партією регіонів, БЮТ та „Нашою Україною”, які не довіряють одне одному”, - коментує ситуацію Костенко. За його словами, від компромісного вирішення конфлікту виграють і „біло-сині”, і помаранчеві виборці, які домагаються нової якості влади.

За словами лідера УНП, на сьогодні всі сторони „перегнули палку” в недотриманні мінімальних вимог законодавства, в тому числі Конституції, а "криза – лише остання фаза цього процесу".

Костенко висловив задоволення тим фактом, що 1996 року, при затвердженні Конституції, „було поставлено стільки замків для дурнів”, на випадок спроб її зміни.

„Ми запобігали ревізії Конституції, щоб не дати змогу перетворити її на „дворову дівку”, - констатував Юрій Костенко. За його словами, жодна спроба ревізії Конституції не вела до по покращення ситуації в державі. Приміром, 2003 року, запровадивши зміни до Конституції, екс-президент Леонід Кучма намагався отримати право висуватися на третій термін.

Конституційна реформа 2004 року призвела до створення незбалансованої системи влади. Костенко обвинуватив в нинішній конституційній кризі спікера Мороза, який 1996 року перешкодив затвердженню 10 стрижневих конституційних законів, -- приміром, закону про Кабінет міністрів, -- які мали остаточно завершити процес формування влади в Україні. „Сьогодні б ні у кого не було б спокус змінювати Основний закон”, -- констатував лідер УНП.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.