Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЗСУ отримали непридатні дрони Raven через некомпетентний запит?

Захист держави 7663 перегляди

Опубліковано - 22.12.2016 15:44 | Всі новини | Версія для друку

ЗСУ отримали непридатні дрони Raven через некомпетентний запит?
ЗСУ отримали непридатні дрони Raven через некомпетентний запит?
Радник начальника Генштабу ЗСУ Натан Хазін розповів ВВС Україна, чому українська армія отримала американські дрони Raven, неефективні для використання у конфлікті на Донбасі.

"Тому що не розбиралися по ситуації щодо наших потреб. Люди, які ставили завдання по безпілотникам, були абсолютно некомпетентні", - відзначив пан Хазін у своєму коментарі.

Він уточнив, що некомпетентними були представники української сторони.

"А американська сторона, замість того, щоби відкоригувати їх відповідно до реалій, видала те, що запитували", - додав Натан Хазін.

За його даними, такі безпілотники до цього часу використовуються силами АТО на передовій: "Кожного разу ризикуючи, що цей комплекс буде або забраний [супротивником], або знищений".

За словами радника начальника Генштабу, у реальних бойових умовах конфлікту на Донбасі отримані від США комплекси Raven RQ-11B є не більш ефективними, ніж дешевші аналоги.

Вартість цих американських дронів й устаткування до них - від 400 тис. доларів.

Аналогові безпілотники

Раніше видання Reuters опублікувало статтю, у якій з посиланням на Натана Хазіна і неназваних українських військових стверджувалося про неефективність отриманих силами АТО американських безпілотників Raven RQ-11B.

У матеріалі відзначалося, що сепаратисти з "ДНР" та "ЛНР", підтримувані Росією, мають достатньо технічних можливостей для того, щоб збивати або перехоплювати такі дрони.

Кремль офіційно заперечує військову підтримку незаконних збройних формувань на Сході України, зокрема й засобами радіоелектронної боротьби, які можуть впливати на безпілотники.

У матеріалі Reuters вказується, що дрони Raven RQ-11B - аналогові, через що канали управління ними, а також зібрана інформація, не захищена.

Як наслідок, супротивник може їх перехоплювати і таким чином отримувати дані про позиції української армії, з яких вони були запущені.

У липні 2016 року США передали Україні 24 безпілотні авіаційні системи Raven RQ-11B, що складаються з 72 безпілотних міні-літаків і супутнього устаткування.

"Системи Raven - безпілотні літальні апарати (БПЛА), запускаються з руки, і є засобом розвідки та спостереження", - йшлося тоді у повідомленні прес-служби американського посольства.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.