Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помер Мстислав Ростропович

Втрата 9586 переглядів

Опубліковано - 27.04.2007 17:06 | Всі новини | Версія для друку

Помер Мстислав Ростропович
Помер Мстислав Ростропович
У Москві на 81-му році життя помер великий музикант, народний артист СРСР Мстислав Ростропович, повідомила прес-секретар музиканта Наталя Долежаль.

Як повідомило джерело з оточення великого віолончеліста, Ростропович помер у п’ятницю після тривалої хвороби в московській лікарні.

Всесвітньо відомий віолончеліст і диригент 27 березня відзначив 80-річчя. Напередодні 80-річного ювілею йому було вручено орден За заслуги перед батьківщиною першого ступеня.

Деілька днів тому Ростропович був госпіталізований у Російський онкологічний науковий центр на Каширському шосе.

Йому стало зле в грудні минулого року під час поїздки у Воронеж. Після повернення він потрапив в Онкоцентр і був виписаний звідти тільки на початку березня. У квітні він був знову госпіталізований.

Лондонський Таймс назвав Ростроповича найславетнішим з нині живих музикантів. Його ім’я включено в кількість “Сорока безсмертних” - почесних членів Академії мистецтв Франції.

Маестро був членом американської Академії наук і мистецтв, римської Академії Санта Чечилія, британської Королівської академії музики, Королівської академії Швеції, Баварської академії образотворчих мистецтв і визнаний гідним звання почесного доктора більше 50 університетів в усьому світі. Йому було вручено Імператорську премію Японської асоціації мистецтв і безлічі інших нагород.

Мстислав Ростропович, народний артист СРСР, лауреат Сталінської і Ленінської премій СРСР, Державної премії РФ, відомий не тільки як музикант, але і як громадський діяч.

Ростропович очолював оргкомітет 13-го Міжнародного музичного конкурсу імені Чайковського.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.