Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Бюджетні авіалінії рвуться в Україну

Економіка 11784 перегляди

Опубліковано - 28.04.2007 01:56 | Всі новини | Версія для друку

WizzAir хоче працювати на українському ринку. Флот авіакомпанії складають літаки A320
WizzAir хоче працювати на українському ринку. Флот авіакомпанії складають літаки A320
Низкобюджетні авіаперевізники рвуться завойовувати український ринок. За останній місяць вже друга європейська авіакомпанія, що працює по бізнес-моделі low-cost, оголосила про те, що веде переговори з Державіаадміністрацією і аеропортами України про можливість здійснювати перельоти з України в країни Євросоюзу.

«Ми вже маємо призначення із декількох європейських аеропортів на польоти в України. Залишилось лише отримати дозвіл української авіавлади», - цитують Экономические Известия директора по корпоративним комунікаціям та зв’язкам з громадськістю угорської компанії WizzAir Наташу Казмер.

Казмер розповіла, що в сферу інтересів компанії входять не тільки аеропорти столиці, але й аеродроми місцевого значення. «Стратегією низькобюджетної авіакомпанії є освоєння польотів саме із другорядних і регіональних аеропортів, тому що це забезпечує швидкий обіг літаків і низькі аеропортові видатки», - пояснила представниця WizzAir. В числі регіонів, що цікавлять авіакомпанію, WizzAir називають Львівський, Донецький, Дніпропетровський, Луганський, Ровенський, Кримський.

«Ми плануємо літати з 3-5 українських аеропортів у найближчі 3-5 років. В питанні, який саме повітряний майданчик ми виберемо, вирішальним фактором буде розмір ринку поблизу аеропорту, його технічна підготовка й, звичайно, ставка аеропортових зборів», - розповідає Наташа Казмер.

Про стратегію, спрямовану на завоювання східних ринків, в тому числі й українського, тижнем раніше повідомляв також словацький перевізник SkyEurope.

Тим часом доти, поки в Україні не працює програма «відкритого неба» (і всі міжнародні перевезення здійснюються винятково в рамках міжурядових угод), в авіадискаунтерів у проникненні на наш ринок авіаперевезень можуть виникнути деякі труднощі.

«Зараз в Україну літають 42 іноземні авіакомпанії з 28 країн світу - тобто ми досить лояльні стосовно закордонних перевізників. Однак жоден з них не працює по моделі low-cost», - повідомив чиновник у Державіаадміністрації, що має справу з авіаперевезеннями й ліцензуванням. Відзначивши, що авіавлада України поки не є прихильником широкого впровадження в нашій країні закордонних дискаунтерів, він, додав, що якщо авіакомпанії нададуть всі необхідні й належним чином оформлені документи, то шанси одержати дозвіл у них є.

«Державіаадміністрація має право укладати міжурядові угоди від імені українського уряду, однак цьому повинна передувати нота від МЗСу, потім потрібна ратифікація цієї угоди парламентом», - додав чиновник.

Він повідомив також, що звернення з угорського посольства й заявка від WizzAir дійсно надходили, тільки от не всі документи виявилися відповідним діючим договорам між авіавладою двох країн: WizzAir нібито хоче літати з України в Польщу (будучи зареєстрованою в Угорщині), а, згідно із цими договорами, переважним правом польотів володіють юридичні особи, зареєстровані в країні призначення.

Як з'ясував Ринок.biz, бажаючі скористатися послугами бюджетних авіаліній можуть перелетіти, наприклад з Барселони в Мілан за 50 євро, або скажеімо з Барселони в Пальму де Майорку за ... 19 євро. Відмінність від звичайних авіаліній полягає в тому, що квитки такі авіакомпанії продають виключно через Інтернет, можливість здати квиток відсутня, існують обмеження по вазі ручної поклажі й багажу, а також жорстко лімітовані час реєстрації й посадки.

До речі, в сусідніх з Україною Польщі й Росії на ринку авіаперевезень вже присутні такі бюджетні авіалінії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.