Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Європейській площі - мітинг опозиції(оновлено)

Політика 5765 переглядів

Опубліковано - 28.04.2007 18:12 | Всі новини | Версія для друку

На Європейській площі - мітинг опозиції(оновлено)
На Європейській площі - мітинг опозиції(оновлено)
На Європейській площі Києва розпочався мітинг опозиції “Через вибори до порозуміння”.

На площі зібралося понад 50 тисяч осіб.

Також продовжують підходити люди з боку вулиці Трьохсвятительської та підніматися Володимирською гіркою з Контрактової площі.

Учасники акції тримають державні прапори, прапори “Нашої України”, БЮТ і “Народної самооборони”, УНП, прапори Української соціал-демократичної партії, а також плакати з надписами: “Заколоту – ні! Виборам – так!”, “Народ підтримує Указ Президента!”, “Суд повинен бути конституційним, а не корупційним!”, “Указ Президента – закон для всіх!” , "Ющенко захистив наші права!".

Президент України Віктор Ющенко бере участь у мітингу. Виступ глави держави розпочнеться орієнтовно о 18.15 – 18.50.

До учасників мітингу звернулися Борис Тарасюк, Юрій Луценко і Вячеслав Кириленко.

Лідер виборчого блоку ”Рух - Українська правиця” Борис Тарасюк закликає демократичні сили до об’єднання.

Про це він сказав під час мітингу опозиції на Європейській площі в Києві.

“Ми виступаємо за об’єднання всіх демократичних сил і у зв’язку з цим я закликаю, щоб “Рух - Українська правиця”, Народна самооборона, Народний Союз “Наша Україна” утворили широкий блок і саме таким блоком ми переможемо”, - сказав він.

Тарасюк зазначив, що політичну кризу в Україні можна подолати лише шляхом позачергових парламентських виборів.

“Внаслідок дій антинародної кризової коаліції викликана чергова глибока політична криза. Єдиним результатом подолати цю кризу - це провести позачергові парламентські вибори”, - сказав він.

Тарасюк зазначив, що партії блоку “Рух - Українська правиця” підтримує Указ Президента про дострокове припинення повноважень “антинародної Верховної Ради” і проведення позачергових виборів. ”Ми вважаємо, що лише у такий спосіб можна подолати кризу і відновити рівновагу, громадській спокій у нашій державі”, - сказав він.

“Ми виступаємо за те, щоб український народ мав знову право обирати курс, яким наша держава буде рухатися, курс європейських цінностей, а не курс політичної корупції і олігархічних кланів”, - додав Тарасюк.

Лідер “Народної самооборони” Юрій Луценко вважає, що в новій редакції Конституції має бути чітко передбачено право Президента розпускати Верховну Раду.

“Ми вважаємо, що головним є нова Конституція України, в якій чітко буде закріплено право всенародно обраного Президента розпускати Раду у разі її зради українським інтересам”, - сказав Луценко.

Він вважає, що в новій редакції Основного Закону має бути визначено, що Генпрокурор обирається не “на верховному сходняку, а всенародно”, буде передбачено зняття депутатської недоторканності з народних депутатів, формування місцевої влади виконкомами, а не призначається з Києва та можливість молоді з 16 років формувати владу в Україні.

“Ми хочемо єдиного Основного Закону - Конституції, який однаково будуть читати і влада і опозиція”, - наголосив Луценко.

Лідер "Народної самооборони" у своєму виступі вдався до мовної шаради на грані фолу: "Президент послав коаліцію на три букви і це слово не "суд"..., а перевибори..."

Лідер партії “Наша Україна” В’ячеслав Кириленко заявляє, що у будь-якому разі Верховна Рада п’ятого скликання працювати не буде.

Про це він сказав сьогодні під час мітингу опозиції “Через вибори до порозуміння” на Європейській площі у Києві.

За словами Кириленка, другий Указ Президента про дострокові вибори до ВР (від 26 квітня) - це серйозний крок на шляху національної єдності, це крок до того, щоб усі політичні сили взяли участь у виборах, “щоб вони переконували виборців, а не купляли суддів КС, а потім мали намір прикриватися їхніми рішеннями”.

Лідер “Нашої України” наголосив, що рішення Конституційного Суду не мали і не матимуть довіри. “Ми знаємо: якщо навіть Конституційний Суд ухвалить рішення, яким зневірить указ Президента, обидві опозиційні фракції у парламенті до цієї Верховної Ради не повернуться”, - сказав він.

Кириленко нагадав, що депутати БЮТ і “Нашої України” написали заяви, спрямовані на складення своїх повноважень. “Якщо буде негативне рішення КС, ми одразу зберемо наші з’їзди і проголосуємо за те, щоби наші депутати достроково припинили свої повноваження. І всі ті, хто під куполом (Верховної Ради), втретє стануть нелегітимними, оскільки їх буде менше, ніж дві третини, а за Конституцією така Верховна Рада не має права на існування - вона не повноважна”, - наголосив лудер НУ.

Він від імені опозиції закликав партію Регіонів, соціалістів та комуністів йти на вибори: “Закликаємо Партію регіонів та її лівих сателітів, які обслуговують її рік у правлячій коаліції, іти на вибори і зрозуміти, що це єдиний спосіб виходу із масштабної політичної кризи в країні, яка створена ними”.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко розцінює другий Указ Президента як крок на зустріч політичним силам коаліції, для того, щоб вони змогли взяти участь у дострокових виборах до парламенту.

Про це вона заявила сьогодні, виступаючи на мітингу прихильників опозиції на Європейській площі у столиці.

“Президент пішов назустріч провладній коаліції, оскільки вони внаслідок неорганізованості не встигли зареєструватися у ЦВК і почали говорити, що дуже коротка виборча кампанія”, - сказала лідер БЮТ. Тимошенко зазначила, що “Президент персонально для них, і для того, щоб бути компромісними і толерантними” змінив дату дострокових виборів до ВР. Тепер, за її словами, усі мають змогу взяти участь у дострокових виборах.

Крім того, наголосила лідер БЮТ, глава держави пішов назустріч коаліції і видав другий Указ, в якому вказано, що повноваження ВР припиняються на основі 90 статті Конституції України. “Президент зробив все що вони (коаліція) просили і розпустив їх по 90 статті Конституції”, - сказала Юлія Тимошенко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.