Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. Проти України ведуть масштабну розвідувальну кібероперацію

Війна з Росією (АТО) 6581 перегляд

Опубліковано - 21.02.2017 23:21 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. Проти України ведуть масштабну розвідувальну кібероперацію
Кібервійна. Проти України ведуть масштабну розвідувальну кібероперацію
Міжнародна компанія в сфері безпеки CyberX виявила, що проти України на сьогодні ведеться широкомасштабна кібероперація під назвою BugDrop.

Про це йдеться у повідомленні CyberX.

За допомогою шкідливого коду, вбудованого в документи Microsoft Office, зловмисники отримують віддалений доступ до мікрофона ПК, ноутбуків, смартфонів, планшетів, записують розмови і завантажують записи на файлообмінник Dropbox.

CyberX підтвердив принаймні 70 успішно атакованих жертв в низці секторів, в тому числі серед об’єктивно критичної інфраструктури, засобів масової інформації та наукових установ.

Як зазначають в компанії, в ході операції зловмисники прагнуть перехопити конфіденційну інформацію про свій об’єкт, в тому числі аудіозаписи розмов, знімки екрану, документи і паролі.

Переважна більшість об’єктів розташована в Україні, незначна - в Росії. Найменша кількість об’єктів розташована в Саудівській Аравії та Австрії. Серед визначених CyberX безпосередніх цілей атак є:

- компанія-розробник системи дистанційного моніторингу для нафтогазової інфраструктури;

- міжнародна організація, яка здійснює моніторинг прав людини, боротьбу з тероризмом і кібератаки на критичну інфраструктуру в Україні;

- інжинірингова компанія, яка розробляє електричні підстанції, розподільні газопроводи і системи водопостачання;

- науково-дослідний інститут;

- редактори українських газет.

На думку фахівців CyberX, операція BugDrop є добре організованою операцією. Її виконавці використовують витончені шкідливі програми і, "ймовірно за підтримки організації зі значними ресурсами".

Зокрема, операція вимагає масивну серверну інфраструктуру для зберігання, розшифровки і аналізу декількох ГБ неструктурованих даних в день, які перехоплюють зловмисники. Також потрібна велика група аналітиків для ручного сортування і обробки перехоплених даних.

Доступ до комп’ютерів зловмисники отримують, розсилаючи користувачам фішингові електронні листи, в яких закликали відкрити файл Microsoft Word, що містить шкідливий макрос.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.