Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд ухвалив постанову про порядок переміщення товарів

Влада 9084 перегляди

Опубліковано - 1.03.2017 16:19 | Всі новини | Версія для друку

Уряд ухвалив постанову про порядок переміщення товарів
Уряд ухвалив постанову про порядок переміщення товарів
Кабінет Міністрів України на засіданні у середу ухвалив постанову “Про затвердження Порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції”, внесену Службою безпеки України.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання зазначив, визначено мінімальний перелік необхідних компонентів і матеріалів, які мають використовуватися для гірничо-металургійного комплексу та енергетики країни.

"Це той необхідний критичний мінімум, який потрібен для того, щоб в українських оселях було тепло, світло, і не тільки в оселях, а й лікарнях, школах, на підприємствах, щоб наш гірничо-металургійний комплекс працював на економіку України і усі підприємства, які працюють у цьому комплексі, були зареєстровані тільки в Україні і сплачували податки за законодавством України", - зазначив він.

"Українці не мають від цього [енергетичної блокади] страждати, це наше завдання", - підкреслив Прем’єр-міністр.

Володимир Гройсман наголосив, що не може бути жодного незаконного переміщення товарів будь-якої контрабандної складової.

Він наголосив, що до процесу контролю за переміщенням товарів має бути залучена громадськість.

"Нам потрібно побудувати ефективний контроль за переміщенням товарів, і цей контроль має бути із залученням громадськості, волонтерського руху, щоб ми отримали максимальну прозорість у цьому процесі", - наголосив він.

Рішення передбачає встановлення контрольних пунктів, які будуть відстежувати переміщення товарів відповідно до прийнятого рішення, додав Прем’єр-міністр.

"Все те, що буде в переліку, буде дозволено, все інше - заборонене", - зазначив Володимир Гройсман.

"Пропонується усім зацікавленим – АТЦ, МВС, СБУ, Міністерству оборони, Міністерству з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, адміністрації Державної прикордонної служби, Національній поліції, ДФС за участю громадськості, і я би додав сюди українських волонтерів, які постійно перебувають у зоні АТО і є за визначенням абсолютно чесними - забезпечити у контрольних пунктах в’їзду/виїзду протидію незаконному переміщенню товарів, у тому числі тих, що визначені у встановленому порядку гуманітарною допомогою до району або з району проведення АТО через лінію зіткнення або в її межах", - заявив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду зазначив, що за місяць після початку реалізації рішення необхідно провести публічний аналіз його виконання: "що, як зроблено, де були проблеми, щоб ці проблеми не допускати".

"Це буде чесний діалог в інтересах України і українців", - сказав він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.