Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Розум і інтелект не гарантують багатство

У світі науки 8119 переглядів

Опубліковано - 2.05.2007 14:33 | Всі новини | Версія для друку

Біл Клінтон - найбільш інтелектуальний із президентів США за останні 60 років. Його IQ складає 182 пункти, при нормі 100. Коли Клінтон закінчив свій президентський термін, його борг складав 15 мільйонів доларів
Біл Клінтон - найбільш інтелектуальний із президентів США за останні 60 років. Його IQ складає 182 пункти, при нормі 100. Коли Клінтон закінчив свій президентський термін, його борг складав 15 мільйонів доларів
Відповідно до результатів дослідження, яке проводилося в США, високий коефіцієнт інтелекту (IQ) не є гарантією багатства, хоча в середньому люди з вищими IQ мають вищі доходи. Люди з найвищим і найнижчим IQ стикаються з фінансовими труднощами майже однаково часто.

Вчені з Центру дослідження людських ресурсів Університету Огайо (Ohio State University 's Center for Human Resource Research) багаторазово опитували 7 403 американців, починаючи з 1979 року. Сьогодні респондентам в середньому 45 років. Опитування стосувалося оцінки інтелекту за тестом IQ, рівня доходів і фінансових ускладнень, які зазнавали респонденти.

Отримані результати підтвердили дослідження інших вчених, що показують, що люди з вищими IQ, як правило, мають вищі доходи. Було зазначено, що збільшення кожного пункту IQ означає в середньому зростання річного доходу від 202 до 616 доларів. Тобто в порівнянні з середнім американцем (IQ 100), людина, що входить в 2% інтелектуальної еліти (IQ понад 130 пунктів) має дохід понад від 6 до 18,5 тисяч доларів на рік. (IQ президента Джорджа Буша складає 91, а у Біла Клінтона - 182).

Але не все так однозначно; те, що ви розумні, не означає, що ви не зазнаєте фінансових ускладнень.

Одним із критеріїв фінансових труднощів, який враховувався при дослідженні, було вичерпання ліміту кредитної картки. Дослідження показало, що серед людей з низьким IQ (менше 75 пунктів) 7,7% вичерпували свій кредит. Але найбільший відсоток респондентів, що потрапляли у важку фінансову ситуацію, - 12,1% доводиться на 90 пунктів IQ. При зростанні IQ до 115 пунктів, відсоток опитаних, що випробовували фінансові ускладнення, падає до 5,4%.

Але у найбільш інтелектуальної частини, - з IQ понад 125 пунктів, - відсоток тих, що зазнавали фінансові труднощі знову зростає - до 6%.

Автор дослідження Джей Загорський (Jay Zagorsky) помічає: «Подивіться на стоянку автомобілів біля університету, і ви побачите, що інтелект і багатство не обов'язково взаємозв'язані. Професори, як правило, є дуже розумними людьми, але ви не побачите тут ні “Ролс-Ройс”, ні “Порше”».

Висновок авторів дослідження простий: інтелект - не той чинник, який гарантує фінансовий успіх, повідомляє Радіо Свобода.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.