Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ попередила напад на офіс ВО «Батьківщина»

Захист держави Регіон: м.Київ 6959 переглядів

Опубліковано - 26.06.2017 16:06 | Всі новини | Версія для друку

СБУ попередила напад на офіс ВО «Батьківщина»
СБУ попередила напад на офіс ВО «Батьківщина»
Напад з використанням вибухових пристроїв і запалювальних сумішей на офіс ВО «Батьківщина» у Києві попередила Служба безпеки України.

Про це на брифінгу повідомив начальник Департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко.

Злочин готувався спецслужбами Російської Федерації руками осіб, які переховуються в РФ від вітчизняного правосуддя. «Задум іноземних спецслужб полягав у тому, щоб посварити вітчизняний політикум з владою та на основі штучно створеного прецеденту спровокувати акції протесту під час святкування Дня Конституції України», – наголосив Кононенко.

Голова СБУ Василь Грицак поінформував Президента України про отримані оперативні дані, була налагоджена комунікація співробітників спецслужби з керівництвом та службою безпеки ВО «Батьківщина».

26 червня о 04 год. 33 хв. співробітники СБ України затримали трьох зловмисників, мешканців Львівщини, під час спроб закидати офіс ВО «Батьківщина» по вул. Турівській, 13 пляшками із запалювальною сумішшю.

«До столиці вони прибули з єдиною метою: виконати завдання російських спецслужб та отримати за це гроші», – сказав начальник Департаменту захисту національної державності СБУ.

Двоє з трьох фігурантів причетні до перекриття траси «Львів-Рава-Руська» у березні року, ще один – до організації акцій протесту у Рівному у травні місяці. За словами Віктора Кононенка, за останній місяць це вже друга аналогічна спроба дестабілізації ситуації в нашій державі, коли російська сторона та біглі вітчизняні політики, які переховуються в Росії, вдаються до використання відверто терористичних, суспільно небезпечних методів.

Він повідомив, що СБ України викрила, задокументувала та блокувала на стадії підготовки теракт в одній з адмінбудівель Національної поліції на Херсонщині. «Безпосереднім організатором виступив колишній мешканець Херсонщини Андрій Бардачов, який перерахував гроші своїм спільникам», ‒ зазначив Кононенко.

За задумом іноземних спецслужб підрив або підпал відділу поліції мав виглядати, як помста представників націоналістичних об’єднань за сутички з поліцією 9 травня 2017 року.

«Ми можемо констатувати, що у гібридній війні проти України Росія застосовує весь арсенал наявних у неї протиправних можливостей. Неспроможні розхитати ситуацію шляхом проведення несилових акцій, спецслужби РФ переходять до використання методів звичайних терористів», ‒ сказав начальник Департаменту захисту національної державності СБУ.




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.