Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Австралії створили гіперзвукову ракету

Світ навколо нас 6051 перегляд

Опубліковано - 18.07.2017 19:10 | Всі новини | Версія для друку

В Австралії створили гіперзвукову ракету
В Австралії створили гіперзвукову ракету
На космічному полігоні Вумера в Південній Австралії пройшов успішний експериментальний політ гіперзвукового літального апарата HIFiRE.

Про це повідомляє news.com.

"Швидкість гіперзвукового літака більш ніж у п’ять разів перевищує швидкість звуку і має потенціал створити революцію в авіаційних перевезеннях, що дасть можливість швидше і дешевше подорожувати світом та здійснювати польоти в космос", - заявила міністр оборони Австралії Маріс Пейн.

На думку міністра, окрім величезного цивільного і наукового значення, на сучасному етапі важливим є також потенційне військове застосування цієї технології – можливість для Австралії відреагувати на майбутні загрози.

Австралія та США працюють над створенням гіперзвукового літального апарата впродовж майже десятиліття. Перший запуск був проведений у 2009 році, попередні випробувальні польоти проводилися на ракетному полігоні на Гаваях. Подальші дослідження проводяться на австралійському полігоні Вумера, де є можливість використовувати велику територію і систему безперервного збору даних.

Під час попередніх випробувань безпілотний австралійсько-американський апарат досяг швидкості Мах 8 (9878 кілометрів на годину). Але контрольований гіперзвуковий політ виявився серйозним викликом. Серія випробувань по всьому світу була безрезультатною.

Подолання цих проблем потребувало значних зрушень у сфері термостійкості матеріалів, аеродинаміці та у створенні аерокосмічних апаратів, які б були досить швидкими та легкокерованими для того, щоб спрямувати таке швидкісне судно.

HIFiRE 4 став останнім у серії HIFiRE і його випробування було проведено успішно. Незважаючи на завершення програми на сучасному етапі, міністр оборони Австралії запевнила, що країна продовжуватиме дослідження та оцінку гіперзвукових літальних апаратів як власними силами, так і шляхом міжнародної співпраці.

США та Австралійське оборонне відомство зокрема, зацікавлені в результатах HIFiRE через те, що гіперзвуковий політ може не лише стати новою ерою в авіаперевезеннях, а й дозволить завдавати ракетних ударів практично без шансів для протиракетної оборони.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.