Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Захист інформаційного простору є суверенним правом держави

Захист держави 6011 переглядів

Опубліковано - 31.08.2017 15:52 | Всі новини | Версія для друку

Захист інформаційного простору є суверенним правом держави
Захист інформаційного простору є суверенним правом держави
Україна дослухається до думки ОБСЄ з приводу свободи слова і умов роботи іноземних журналістів у країні, але буде переконувати партнерів у праві на захист своїх національних інтересів та інформаційного простору.

Про це у коментарі Укрінформу в четвер заявив голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко з приводу реакції ОБСЄ на депортацію з України російської журналістки Анни Курбатової.

"На наш погляд, це (видворення Службою безпеки іноземних журналістів, дії яких шкодять національним інтересам нашої держави - ред.) - суверенне право України. Служба безпеки діє в рамках своїх повноважень, тому в даному випадку ми дослухаємося до наших партнерів, але вважаємо ці дії правильними і будемо їх переконувати, будемо вести дискусії", - сказав Наливайко.

Він зауважив, що насправді дискусія з представниками ОБСЄ, які опікуються медійними питаннями, в українському суспільстві розпочалася вже досить давно, оскільки це не перша їхня заява у подібному ключі.

Наливайко зазначив, що, на його думку, оцінка представників ОБСЄ стосовно буцімто обмеження свободи слова в Україні грунтується на заявах російських засобів масової інформації. У цьому контексті він звернув увагу на натяки на якийсь кримінал та галас, який вони здійняли з приводу "зникнення журналістки".

"На мій погляд, це була прорахована Росією операція. Гібридна війна, про яку всі кажуть, - оце вона і є, це її елемент", - переконаний голова Держкомтелерадіо.

На запитання, чому медіа-представники ОБСЄ здебільшого підтримують російську точку зору, Наливайко зауважив, що це міжнародна структура, і він не хотів би коментувати її дії.

"Але є певні квоти, за якими добирається склад організації, є певні впливи і в зв’язку з фінансовими внесками, і цілий ряд інших видів. ОБСЄ робить свою роботу, Україна член цієї організації, у нас є своя медіа-спільнота, і ми маємо відстоювати нашу позицію", - резюмував Наливайко.

Як повідомлялося раніше, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір у листі до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна після видворення з України журналістки російського "Первого канала" Курбатової висловив стурбованість практикою України щодо затримання і висилки з країни іноземних журналістів. Він також закликав українську владу утримуватися від накладання "непотрібних обмежень на роботу іноземних журналістів, які впливають на вільний потік інформації та порушують зобов’язання ОБСЄ щодо свободи засобів масової інформації".

СБУ в середу, 30 серпня, депортувала Курбатову із забороною в’їзду на три роки за антиукраїнську пропаганду.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.