Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дослідники знайшли одну із перших субмарин

Невідоме 7504 перегляди

Опубліковано - 7.05.2007 13:04 | Всі новини | Версія для друку

Дослідники знайшли одну із перших субмарин
Дослідники знайшли одну із перших субмарин
У Чилі знайшли перший підводний човен у Латинській Америці, що затонув 147 років тому. Човен було сконструйовано в 1860 році німецьким іммігрантом Карлом Флахом.

Пошуки першої субмарини проводилися дослідниками з грудня 2006 року. Тоді передбачалося, що вони триватимуть біля двох тижнів. Але лише на днях в 90 км від Сантьяго, на дні затоки Вальпараїсо, дослідники знайшли об’єкт, який за описами, розмірам, місцю розташування збігається з описом першої субмарини.

Дослідники зауважують, що підвідний човен був 12 м завдовжки і пересувався за допомогою двигуна, що запускався вручну. У 1866 році підводний човен проходив випробування й у травні того ж року під час чергових випробувань затонув разом з 11 членами екіпажа, включаючи самого винахідника і його 15-річного сина.

Команда британського фрегата через три дні по тому все-таки спромоглася визначити місцезнаходження підводного човна, але спроби підняти субмарину не мали успіху: вона міцно загрузла в товстому шарі мулу на глибині 50 м. Це був перший підводний човен у Латинській Америці і п’ятий з усіх тих, що пройшли випробування під водою у світі.

Відомо також, що човен було побудовано на замовленням уряду Чилі, щоб протистояти Іспанії, а також підготуватися до війни з Перу. Субмарину було озброєно двома сталевими граматами, розташованих поруч із вхідним люком. Рухався човен за допомогою гвинтів, що приводилися в дію ручками, що обертаються членами екіпажа. Після загибелі субмарини Флаха наступний підводний човен у Латинській Америці було побудовано лише у XX столітті.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.