Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Реклама спиртних напоїв сприяє розвитку алкоголізму у дітей

Охорона здоров`я 12822 перегляди

Опубліковано - 8.05.2007 06:38 | Всі новини | Версія для друку

Реклама спиртних напоїв сприяє розвитку алкоголізму у дітей
Реклама спиртних напоїв сприяє розвитку алкоголізму у дітей
Американські дослідники, після проведення низки експериментів, стверджують, що будь-яка реклама алкоголю загрожує здоров’ю дітей: вірогідність того, що школярі, які часто бачили таку рекламу, почнуть пити, складає 50%, маленькі діти піддаються негативному впливу реклами алкоголю менше - 36%.

Дослідники корпорації RAND також стверджують, що не має значення, де розміщена реклама - будь то телевізор або радіо, журнал чи білборд, - свій негативний вплив вона все одно несе. Отримані результати дослідників говорять про те, що американські підлітки в середньому бачать на телеекрані щорічно, принаймні, 245 рекламних роликів, що просувають алкогольні напої.

Раніше уже було доведено, що така відеореклама підштовхує дітей до пляшки або банки з алкогольним напоєм. Але проведена робота фахівців RAND відрізняється від попередніх тим, що підлітків розпитали про алкогольну рекламу на всіх видах її носіїв.

В опитуванні брали участь 1786 шестикласників з Південної Дакоти, які були наймолодшою групою. Дослідники зібрали у них інформацію про рекламування алкоголю, дізналися про їх поведінку, плани на майбутнє і так далі. Компанія повторювала опитування і коли діти перейшли до сьомого, а потім і до восьмого класу.

Через рік після першого опитування 17% дітей, надивившись реклами, повідомили, що вже пили пиво минулого року. 16% сказали, що вони безумовно або ймовірно вип’ють в наступні шість місяців. 23% з них зізналися, що можливо, не будуть. І 61% заявили, що вони не питимуть точно.

Ще через рік вже 50% підлітків проговорилися про експериментування з алкоголем, а ті, хто не пробував сам, сказали, що бачили вплив спиртних напоїв на своїх друзів.

Дослідники ключовим чинником такої поведінки визнали телерекламу алкоголю, що транслюється, головним чином, під час спортивних заходів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.