Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. Розвідка Нідерландів стежила за хакерами з Росії з 2014 року

Світ навколо нас 4464 перегляди

Опубліковано - 26.01.2018 16:27 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. Розвідка Нідерландів стежила за хакерами з Росії з 2014 року
Кібервійна. Розвідка Нідерландів стежила за хакерами з Росії з 2014 року
Нідерландським спецслужбам вдалося відстежити втручання російських хакерів під час президенських виборів у Сполучених Штатах Америки. Цю інформацію пізніше передали американцям.

Національна служба розвідки Нідерландів (AIVD) з 2014 року стежила за російським хакерським угрупованням Cozy Bear, зокрема за процесом зламу серверів Демократичної партії США напередодні президентських виборів 2016 року. Про це повідомила провідна нідерландська газета de Volkskrant з посиланнями на свої джерела як у Сполучених Штатах Америки, так і в Нідерландах. Відповідня стаття англійською мовою з’явилася на нідерландськомовному сайті газети ввечері в четвер, 25 січня.

Згідно з інформацією видання, розвідка Нідерландів змогла отримати доступ до мережі хакерського угруповання, а також до камер, які знаходилися у приміщенні, в якому вони працювали. "Таким чином, розвідка могла бачити не лише те, чим вони займаються, але й хто конкретно це робить", - зазначається у повідомленні.

У 2015 році AIVD передали американським спецслужбам інформацію про те, що хакери Cozy Bear обмінювалися даними із серверів Демократичної партії США. Газета пише, що хакери AIVD "на власні очі" бачили, як це відбувалося.

Угруповання Cozy Bear вже неодноразово звинувачували у втручання в американські президентські перегони 2016 року, які виграв Дональд Трамп. Попри спростування Трампа щодо співпраці із росіянами, зараз він та члени його команди є фігурантами розслідування спецпрокурора та колишнього директора ФБР Роберта Мюллера. Це розслідування стосується, зокрема, й того, чи співпрацював Трамп з російськими спецслужбами під час їхніх спроб вплинути на результат виборів, зокрема й завдяки публікації викрадених хакерами документів Демократичної партії.

Прес-секретар президента Росії назвав публікацію спробами нідерландських газет "підкинути вугілля у топку антиросійської істерії". Національна служба розвідки Нідерландів відмовился прокоментувати цю тему.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.