Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сенцов в передкритичному стані

Імперія «Совок» 3942 перегляди

Опубліковано - 14.08.2018 22:17 | Всі новини | Версія для друку

Сенцов в передкритичному стані
Сенцов в передкритичному стані
Олег Сенцов каже, що знаходиться в передкритичному стані, але не збирається припиняти голодування.

Про це в коментарі ВВС повідомила правозахисниця Зоя Свєтова, яка відвідала українського режисера у виправній колонії суворого режиму "Білий ведмідь" в російському місті Лабитнангі.

"Почуває він себе погано, говорить, що його стан передкритичний. Тобто такий стан дуже швидко може перейти в критичний і тоді не буде впевненості, що його життя можуть врятувати. Тоді його скоріше за все вивезуть до міської лікарні, щоб покласти в реанімацію", - зазначила вона.

За словами правозахисниці, зараз Олег Сенцов знаходиться в медичній частині колонії, в палаті на чотирьох, де перебуває сам. В нього сильна слабкість, він швидко втомлюється і не виходить на прогулянку.

"Він вважає, що схуднув на 17 кг, лікарі говорять, що на 11 кг", - повідомила Зоя Свєтова.

Правозахисниця зазначила, що Олег Сенцов приймає кілька ложок поживної суміші на день, які "по суті дають йому можливість вижити".

"Він й надалі збирається продовжувати голодування, доки не звільнять українських політв’язнів", - наголосила правозахисниця.

Справа Сенцова

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного співтовариства і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. За цією ж справою був засуджений і лівий активіст Олександр Кольченко, якому дали 10 років в’язниці.

Сенцова і Кольченка звинувачують у тому, що навесні 2014 року, невдовзі після анексії Криму Росією, вони нібито організували підпали офісів організації "Російська громада Криму" і офісу "Єдиної Росії" у Сімферополі.

Самі засуджені вважають справу проти них політичною, а докази - сфальсифікованими. Крім того, Сенцов стверджував, що його після арешту били і катували співробітники ФСБ, вимагаючи зізнань.

Визволення Сенцова вимагають як правозахисні організації, так і групи письменників, режисерів та інших творчих діячів із різних країн.

Голодування

14 травня, за місяць до початку Чемпіонату світу з футболу, який стартував у Росії Олег Сенцов оголосив голодування, яке триває з того часу.

Він оголосив голодування, бо хотів у такий спосіб привернути увагу до ув’язнених за політичними мотивами у тюрмах Росії та Криму громадян України.

Про те, що стан режисера після 90 днів голодування "катастрофічно поганий", 11 серпня повідомила двоюрідна сестра Олега Сенцова Наталія Каплан - брат написав їй листа.

В інтерв’ю ВВС News Україна вона прокоментувала фото Олега Сенцова, які перед тим опублікувала уповноважена України з прав людини Людмила Денісова. За її словами, ті знімки їй надіслала російська омбудсмен Татьяна Москалькова.

"Це в’язень Освенцима просто. Він дуже худий, очі запалі", - сказала сестра.

"Олег мені писав, що встає дуже рідко і лише за крайньої потреби. Здебільшого, він лежить", - додала вона.

Сестра також наголосила на анемії, болі в серці та слабкому пульсі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.