Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Балога натякнув органу партії Регіонів на “далекосяжні наслідки”

Влада 5321 перегляд

Опубліковано - 18.05.2007 14:48 | Всі новини | Версія для друку

Балога натякнув органу партії Регіонів на “далекосяжні наслідки”
Балога натякнув органу партії Регіонів на “далекосяжні наслідки”
Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога заявив сьогодні, що Конституційний Суд України, ставши на шлях відвертого нехтування чинним законодавством, такими діями остаточно зруйнував довіру до себе з боку українського суспільства.

«Після вчорашнього призначення виконувача обов’язків Голови КС Валерія Пшеничного, звільненого президентським Указом, жодне рішення цієї судової інстанції не буде чинним ні в юридично-правовому, ні в моральному аспектах. Апріорі зрозуміло, що будь-який вердикт Конституційного Суду буде винесений з політичних міркувань. Вчора КС наочно показав, що хворий на гостру політичну залежність, тому слід якнайшвидше знайти ефективні ліки від цієї недуги», – сказав Балога.

За словами керівника Секретаріату Президента, «оскільки КС здатний безсоромно ігнорувати закони України, він виключив себе з процесу врегулювання політичної кризи. Адже ніхто не буде керуватися судовими рішеннями, які прийняті з порушеннями юридичних норм і процедур. Вчора стало зрозуміло, що політична корупція з’їла ще один незалежний за визначенням орган в державі», – констатував Віктор Балога.

Він відзначив, що кадрові зміни в Конституційному Суді сталися на тлі свідомого блокування компромісу в рамках робочої групи з врегулювання кризи, до якого вдалися представники парламентської більшості. «Більше того, переконаний, що ці дії синхронізовані. Є всі підстави вважати, що КС прийме рішення, які дозволять коаліції заявити про недоцільність подальших кроків з підготовки позачергових виборів. У комплексі це означатиме, по суті, антидержавну діяльність», – зробив висновок Глава Секретаріату.

Окремо він застеріг колишніх суддів КС, звільнених Указом Президента, від будь-яких дій, які Кримінальним кодексом визначені як самовільне присвоєння владних повноважень. «Це не дитячі забави на свіжому повітрі, а підстава для серйозної публічної відповідальності. Не треба створювати прецеденти гучних процесів, бо це вдарить як по залишках поваги до суду, так і по Україні як правовій державі», – вказав Балога.

Глава Секретаріату нагадав, що Указ Президента про припинення повноважень Верховної Ради і дострокові вибори 24 червня залишається чинним правовим актом. «Існують чіткі домовленості між Главою держави і Прем’єр-міністром про необхідність позачергових виборів як єдиного шляху подолання політичної кризи. Над розробкою алгоритму втілення цього рішення, у тому числі й щодо дня голосування, працює Робоча група. Ніщо не може повернути події назад», – наголосив Балога.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.