Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: стріляють менше, але припинення вогню не відбулося

Війна з Росією (АТО) 3486 переглядів

Опубліковано - 3.01.2019 23:09 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: стріляють менше, але припинення вогню не відбулося
Ситуація на фронті: стріляють менше, але припинення вогню не відбулося
Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил найбільш напруженою була ситуація на Луганському та Донецькому напрямках.

Про це повідомив прес-центр ООС.

Всього за минулу добу, 2 січня противник 5 разів обстріляв позиції наших військ.

При цьому випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами не зафіксовано.

На Луганському напрямку противник здійснив обстріл позицій українських військових з гранатометів різних систем та стрілецької зброї поблизу хутора Вільний з напрямку населеного пункту Золоте-5, який знаходяться на тимчасово окупованій території України.

Варто зазначити, що російсько-окупаційні війська протягом минулої доби здійснили обстріл в районі населеного пункту Станиця Луганська на Луганському напрямку, чим в черговий раз зірвали розведення сил сторін на цій ділянці.

На Донецькому напрямку збройні формування Російської Федерації та їхні найманці здійснили обстріл позицій Об’єднаних сил з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу населених пунктів Піски, Опитне з боку тимчасово окупованих селищ Жабуньки та Веселе.

Окрім вищезазначеної зброї в районі селища Піски на Донецькому напрямку зафіксовано роботу ворожого снайпера.

Протягом минулої доби жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.

Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За даними розвідки, за минулу добу через необережне поводження зі зброєю один окупант загинув та троє отримали поранення.

Цієї доби, станом на 11-у годину, ворог вогонь не відкривав.

Протягом поточної доби, у період з 00.00 до 18.00 російські окупаційні війська один раз порушили режим припинення вогню.

При цьому випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами не зафіксовано.
Опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем в районі хутора Вільний на Луганському напрямку.

Внаслідок обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.
Українські військові продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов повного припинення вогню.

Слід зазначити, що російсько-окупаційні війська постійно вдаються до ганебних провокацій з метою звинувачення українських військових у зриві режиму "ТИША", який введений командуванням Об’єднаних сил з 00.00 (за Київським часом) 29.12. 2018 та скомпрометувати їх в очах українських громадян та міжнародної спільноти.

Не зважаючи на провокації противника, ситуація в районі проведення ООС надалі залишається під контролем українських військових.

Криміногенна ситуація в районі операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Продовжуються заходи щодо виявлення боєприпасів і зброї, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Так протягом минулої доби представниками правоохоронних органів зі складу Об’єднаних сил виявлено 28 адміністративних правопорушень та затримано 2 громадян, які згідно бази даних Головного управління Національної поліції у Донецькій області підозрюються у співпраці з НЗФ.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:
- 1 вбивство;
- 1 грабіж;
- 21 крадіжку;
- 3 факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
- 11 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено: 31 набій калібру 7,62 мм., 1 гранату Ф-1, 1 гранату РГД-5, понад 200 грам наркотичної сировини.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 371 адміністративне правопорушення. Також виявлено 259 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та в зворотному напрямку, прослідувало понад дев’ятнадцять тисяч осіб та 2628 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 47 особам. Окрім того, в КПВВ, виконано 12 доручень уповноважених державних органів.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 2 січня забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС та в зворотному напрямку.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують контролювати ситуацію в районі проведення операції та виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною та контрольованою.

Слава Україні!




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.