Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля. Сущенка в колонії тримають в інформаційній ізоляції

Імперія «Совок» 3251 перегляд

Опубліковано - 16.01.2019 19:42 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля. Сущенка в колонії тримають в інформаційній ізоляції
Політв’язні Кремля. Сущенка в колонії тримають в інформаційній ізоляції
Незаконно засуджений у РФ журналіст Укрінформу Роман Сущенко утримується в колонії в Кіровській області у відносно нормальних побутових умовах, однак не має можливості отримувати пресу.

Про це його захисник Марк Фейгін розповів кореспонденту Укрінформу.

«Можна підбивати підсумки тривалого побачення Романа Сущенка з рідними, що нарешті відбулося. Сам факт того, що право на це вдалося отримати протягом двох місяців, а також те, що Роману за цей період поліпшили побутові умови - він знаходиться в безпечному місці, з підведеною електричною розеткою - можна оцінювати позитивно. Як і те, що його регулярно відвідують члени місцевої ГНК (Громадської наглядової комісії, - ред.), консул, родичі, захисники», - сказав Фейгін.

Водночас, за його словами, Сущенко нині практично знаходиться в інформаційній ізоляції. Інформацію він отримує лише епізодично, під час відвідин, а пресу зараз не отримує.

Як повідомлялося, днями Сущенко вперше провів тривале побачення з дружиною і дочкою.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув’язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання.

7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію № 11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, дєрєвня Утробіно).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.