Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В ОБСЄ обговорюють варіанти введення миротворців ООН на Донбас

Війна з Росією (АТО) 3366 переглядів

Опубліковано - 23.01.2019 20:08 | Всі новини | Версія для друку

В ОБСЄ обговорюють варіанти введення миротворців ООН на Донбас
В ОБСЄ обговорюють варіанти введення миротворців ООН на Донбас
Обговорення ідеї та параметрів можливої спільної місії ООН та ОБСЄ на сході України мало місце на полях засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ 6-7 грудня 2018 року в Мілані, де Мартін Сайдік презентував відповідний “документ для обговорення”, який носив неформальний характер.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили в офісі Спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартіна Сайдіка.

"Обмін думками щодо цієї теми відбувся на полях засідання Ради міністрів ОБСЄ у грудні у Мілані, за Італійського головування. У цьому зв’язку послом Сайдіком було презентовано документ для обговорення (discussion paper), розроблений за участі послів Мореля (координатор політичної підгрупи ТКГ від ОБСЄ П’єр Морель) та Апакана (голови СММ ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан)", - прокоментували в офісі інформацію про те, що представники ОБСЄ в ТКГ виступали з пропозицією розгортання на Донбасі спільної місії ОБСЄ та ООН, яка б передбачала військовий та поліцейський компоненти та міжнародну адміністрацію.

Поруч з цим, було зазначено, що усі троє співавторів неофіційного документа виступали "у своїх особистих якостях".

"Зміст документа для обговорення та обмін думок щодо нього не оприлюднювалися", - додали в офісі Спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі.

Як повідомлялося раніше, 16 січня міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час спілкування з журналістами в Сєверодонецьку повідомив, що представники ОБСЄ, які працюють, у тому числі, на мінському майданчику, вийшли з пропозицією створити спільну миротворчу місію ООН і ОБСЄ. Ця спільна місія повинна мати військовий компонент, поліцейський компонент і міжнародну адміністрацію.

10 січня діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак під час прес-конференції у Відні заявив, що якщо буде рішення про розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі, то ОБСЄ готова використати свій досвід на місцях для надання підтримки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.