Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Гельсинська комісія США виступила з заявою з приводу річниці анексії Криму

Світ навколо нас 3473 перегляди

Опубліковано - 15.03.2019 20:21 | Всі новини | Версія для друку

Сенатор США Роджер Вікер
Сенатор США Роджер Вікер
“Ми пам’ятатимемо: Крим – це Україна”. На цьому наголошує заява Комісії США з питань безпеки та співпраці в Європі (Гельсінська комісія США).

"П’ять років тому Уряд Росії намагався легітимізувати незаконну окупацію Криму, організувавши несправжній референдум на території України", - заявили керівники Комісії конгресмен США Елсі Гастінґс та сенатор Роджер Вікер.

"Організувавши так зване голосування, Кремль зухвало познущався з міжнародного права. За визначенням, громадяни, які живуть в умовах збройної окупації не мають свободи у визначенні долі своєї громади", -йдеться в заяві.

Через окупацію продовжують страждати звичайні люди: і ті, хто залишився в Криму і ті, хто був змушений полишити півострів, нагадують американські законодавці.

"Ці трагічні роковини нагадують нам про страждання, які продовжує приносити окупація невинним українським громадянам, які були змушені покинути Крим, а також тим, хто залишився. Етнічні меншини, такі як кримські татари та активісти, які виступають незаконної російської окупації, включаючи Олега Сенцова є цілями переслідувань та насильства з боку уряду Росії", - наголошується в заяві.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.