Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля. Російський суд заарештував активістів «Кримської солідарності», затриманих у Ростові-на-Дону

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 4954 перегляди

Опубліковано - 29.03.2019 10:01 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля. Російський суд заарештував активістів «Кримської солідарності», затриманих у Ростові-на-Дону
Політв’язні Кремля. Російський суд заарештував активістів «Кримської солідарності», затриманих у Ростові-на-Дону
Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя заарештував трьох активістів громадського об’єднання «Кримська солідарність», затриманих вранці 28 березня в російському Ростові-на-Дону за підозрою в причетності до діяльності забороненої в Росії організації «Хізб ут-Тахрір».

Про це повідомила кримськотатарська активістка Лутфіє Зудієва, інформує проект Радіо Свобода Крим.Реалії.

За словами активістки, Ремзі Бекірову, Осману Аріфмеметову і Владлену Абдулкадирову обрали запобіжний захід у вигляді тримання в СІЗО до 15 травня.

Під час засідання суду кримськотатарські активісти заявили про побиття російськими силовиками під час затримання.

Раніше 28 березня Київський райсуд Сімферополя заарештував 11 кримськотатарських активістів з числа затриманих російськими силовиками 27 березня. Ще дев’ятьох активістів цей же суд заарештував 27 березня. Таким чином, загальна кількість затриманих цього тижня російськими силовиками і згодом заарештованих кримських татар сягнула числа 23. Місцезнаходження ще одного кримськотатарського активіста Едема Яячікова, якого шукають після обшуків в Криму, досі не встановлене.

Співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії 27 березня провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, в тому числі активістів громадського обєєднання «Кримська солідарність».

Також під час обшуку в мікрорайоні Кам’янка в Сімферополі були затримані двоє з тих, хто прийшов підтримати своїх співвітчизників, – Ескендер Мамутов і Еміль Зіядінов. Суд у Сімферополі оштрафував Зіядинова на 500 рублів (це близько 200 гривень) за «непокору поліції». Мамутова заарештували на 5 діб.

У ФСБ Росії підтвердили проведення обшуків в Криму, проте не назвали кількості підозрюваних і їх прізвища.

Ремзі Бекірова, Різі Ізетову, Руслану Сулейманову, Фаріду Базарову і Шабану Умерову інкримінують ч. 1 ст. 205.5 Кримінального кодексу Росії (організація діяльності терористичної групи). Інших затриманих підозрюють в участі в діяльності терористичної організації (ч. 2 ст. 205.5 Кримінального кодексу Росії).

Національна спілка журналістів України розцінює арешти активістів громадського об’єднання «Кримська солідарність» і обшуки, які російські силовики провели в їх будинках, як «спробу російської влади заглушити незалежний канал зв’язку між Кримом та журналістами і правозахисниками».

Захисники заарештованих і засуджених у «справі Хізб ут-Тахрір» кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані в цій справі – переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці і кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії. Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» у 2003 році, включивши до списку 15 об’єднань, названих «терористичними». Україна не вважає «Хізб ут-Тахрір» терористичною організацією.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.