Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перемир’я на свята не буде

Війна з Росією (АТО) 3549 переглядів

Опубліковано - 25.04.2019 11:16 | Всі новини | Версія для друку

Перемир’я на свята не буде
Перемир’я на свята не буде
У Тристоронній контактній групі не змогли узгодити текст заяви, хоча в цілому були готові до перемир’я, повідомив спецпредставник ОБСЄ у групі Мартін Зайдік.

Сторони збройного протистояння на Донбасі в цілому були готові до оголошення "великоднього перемир’я", але не змогли узгодити текст заяви.

Про це у середу, 24 квітня, за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання на Донбасі (ТКГ) в Мінську заявив спеціальний представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Мартін Зайдік (Martin Sajdik).

"Сторони в принципі підтримали ідею "пасхального перемир’я", але, на жаль, вони не змогли узгодити єдиний текст заяви", - повідомив Зайдік, цитує агентство "Інтерфакс". Попри це він сподівається, що сторони будуть утримуватися від бойових дій, зокрема упродовж майбутніх пасхальних і травневих свят.

Також під час зустрічі обговорювали указ президента РФ щодо спрощеної процедури набуття російського громадянства для українців з окупованих територій Донбасу. "Це питання обговорювалося в політичній підгрупі", - підтвердив Зайдік, утім не повідомивши подробить. Зайдік також привітав наміри Володимира Зеленського, який переміг на виборах президента України, продовжити роботу у "нормандському форматі" та мінський процес.

З українського боку результати зустрічі прокоментувала представниця Києва в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, зазначивши, що пропозицію щодо перемир’я було зірвано.

"Укотре зірвано пропозицію України та ОБСЄ впровадити режим тиші, "великоднє перемир’я" на Донбасі з 26 квітня. Ця пропозиція вкотре не здобула підтримки у представників РФ і ОРДЛО", - написала Геращенко у соцмережі Facebook. Вона зазначила, що російська сторона відмовляється йти на компроміси в питаннях звільнення українських політв’язнів і військовополонених моряків. "До закінчення судилищ над моряками не може бути жодних звільнень, а потім, мовляв, побачимо", - написала Геращенко за підсумком переговорів.

Також вона повідомила, що представник України в ТКГ Євген Марчук засудив підписаний президентом РФ Владіміром Путіним указ про впровадження спрощеного порядку отримання громадянства для жителів окупованих територій Донбасу. "Ми розцінюємо це рішення як одноосібне порушення з боку РФ мінських угод, домовленостей у "нормандському форматі" та норм міжнародного права, як спробу Кремля легітимізації псевдореспублік", - додала Геращенко.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Владімір Путін підписав указ "Про визначення в гуманітарних цілях категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства РФ за спрощеним порядком". Згідно з указом, таке право отримують особи, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України. Розгляд їхніх заяв про прийняття до громадянства РФ "здійснюється в термін, що не перевищує трьох місяців" від дня подання заяви та необхідного переліку документів.

Путін пояснив цей крок міркуваннями "гуманітарного характеру".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.