Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Москва: знову горіла Останкінська телевежа

Надзвичайна подія 8562 перегляди

Опубліковано - 25.05.2007 12:39 | Всі новини | Версія для друку

Москва: знову горіла Останкінська телевежа
Москва: знову горіла Останкінська телевежа
У Москві виникла пожежа на Останкінській телевежі. Третя за останні 7 років.

Як повідомили ІТАР-ТАРС в протипожежній службі столиці, там відбулося задимлення. Джерело спалаху знаходиться на позначці 340 метрів. Видно дим.

До Останкінської телевежі виїхали понад 20 пожежних екіпажів і бригад рятувальників.

Сигнал про пожежу надійшов на пульт чергового по місту "01" об 11:54. Пожежі було присвоєно другий номер складності за пятибальною шкалою.

Станом на 12:52 (за московським часом) пожежа ліквідована, постраждалих немає, повідомило джерело в МНС РФ.

Пожежа виникла на позначці в 340 метрів і становила два квадратних метри площі. За попередніми даними, під час проведення зварювальних робіт на балконі загорівся утеплювач.

Після надходження сигналу про пожежу в будівлі Останкінської телевежі відключили ліфти і почали евакуацію людей. В даний час телецентр працює в звичайному режимі.

Телецентр "Останкіно", занесений президентом Росії в почесний список "стратегічно важливих об'єктів", разом з Кремлем і ЦУПом.

Пожежа в квітні 2005 року

11 квітня 2005 року пожежа виникла в Телецентрі Останкіно.Сигнал про займання на другому поверсі будівлі в приміщенні АСК-3 ("МУЗ-ТБ") надійшов о 18:42 за московським часом. Пожежа виникла в кабельному колекторі, розташованому на першому і другому поверхах. Пожежі була присвоєна третя категорія складності за пятибальною шкалою.

Складність гасіння полягала в тому, що кабелі проходять в ізольованій шахті з численними відгалуженнями. З верхніх поверхів будівлі співробітників телецентру евакуювали за допомогою спеціальних підйомників і сходів.

Серйозних пошкоджень в результаті пожежі будівля не зазнала.

З-за пожежи в "Останкіно" не працювали телеканали "МУЗ-ТБ", "7-ТВ" і кілька FM-радіостанций. Разом з тим, інцидент не позначився на роботі центральних телеканалів - Першого каналу, "Росії" і НТВ. Вони працювали в звичайному режимі. Через декілька годин після пожежі нормалізувалася робота і "МУЗ-ТБ", "7-ТВ", а також радіостанцій. Як горіло "Останкіно" в серпні 2000 року

2000 рік

27 серпня 2000 року в Останкінській телевежі відбулося займання; згасити пожежу вдалося тільки 28 серпня. Причиною пожежі виявилося коротке замикання на висоті 460 метрів, з-за якого зайнялись високочастотні кабелі. Вогонь швидко розповсюдився вниз по башті, нагадує РІА "Новини".

В результаті пожежі з 150 канатів заздалегідь напруженої арматури натягнутими залишилися 29, було зруйновано ліфтове господарство, пошкоджені системи електропостачання, вентиляції, кондиціонування, тепло- і водопостачання, зв'язки і сигналізації. Загинуло три людини.

Телемовлення на Москву і Московську область було перерване. До 4 вересня 2000 року була відновлена робота в ефірі на своїх частотах телеканалів ОРТ, РТР, ТВЦ, НТВ, Культура, ТБ-6. З 5 вересня запрацювали деякі дециметрові телеканали. Варіантів відновлення телевежі було декілька, обрали найтриваліший - повну реконструкцію. У 2002 році в Останкіно були закінчені відновні, будівельні і монтажні роботи, розміщені контракти на виробництво ліфтів для телевежі. 540-метрову конструкцію укріпили за допомогою натяжних тросів, були встановлені нові негорючі кабелі - фідери - і протипожежні перемички.

З січня 2003 року в Останкіно почата підготовка до відкриття ресторанів і екскурсійного бюро.

Новий ліфт, встановлений в башті, вміщає 13 осіб і піднімається на висоту 365 метрів менш ніж за хвилину. Всього ліфтів буде три. Їх зробили такими, що вони не зможуть згоріти і впасти. Підйом на оглядовий майданчик займе менше хвилини.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.