Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович і Мороз назвали головну умову дострокових виборів. Відтак - Конституцію більшовики не паплюжили, і волевиявлення виборців тіпа поважали

Коаліція «С.Р.А.К.А» 7316 переглядів

Опубліковано - 27.05.2007 20:22 | Всі новини | Версія для друку

Янукович і Мороз назвали головну умову дострокових виборів. Відтак - Конституцію більшовики не паплюжили, і волевиявлення виборців тіпа поважали
Янукович і Мороз назвали головну умову дострокових виборів. Відтак - Конституцію більшовики не паплюжили, і волевиявлення виборців тіпа поважали
Дострокові парламентські вибори можливі, якщо принаймні 151 народний депутат складе свої повноваження.

Про це заявив прем’єр-міністр України Віктор Янукович на загальній з головою Верховної Ради Олександром Морозом сьогодні на прес-конференції.

Янукович нагадав, що в загальній заяві записано: "Визнати, що позачергові вибори у Верховну Раду України відбудуться відповідно до Указу Президента на підставі ч.ІІ ст.82 Конституції України".

Прем’єр підкреслив: "Якщо такі підстави будуть і опозиція виконає всі умови, які дадуть Президентові на підставі Конституції підписати такий Указ, те дострокові вибори відбудуться, і ми, як законослухняні люди, ми усі підемо на вибори".

За його словами, є ще друга умова для проведення виборів: вони "повинні бути чесними, прозорими і демократичними". Для цього, як зазначив Янукович, необхідно прийняти цілу низку законів.

Спікер Мороз підкреслив, що в ст.82 Конституції України записано, що повноваження парламенту настають після обрання двох третин його складу. Він повідомив, що "Конституційний Суд дав роз’яснення свого часу, хоч це питання і далі дискутувалося, зокрема, в тому плані, що це роз’яснення стосувалося парламенту, який обирався за змішаною системою, і воно, мовляв, не може стосуватися пропорційної системи виборів".

Мороз зазначив, що "ця норма Конституції є і така вимога поширюється на всю каденцію роботи ВР".

Спікер підкреслив, що "якщо 151 депутат складе свої повноваження й у цьому змісті парламент може бути непрацездатним, тобто неповноважним, то тоді у відповідності зі ст.77 Конституції України Президент може видати Указ про дострокове припинення повноважень ВР і проведення виборів до парламенту".

За його словами, "ця умова лежить у конституційному полі". Мороз підкреслив, що "жодні інші пояснення, тлумачення Конституції не допускаються". Він зазначив, що саме на цій основі і було досягнуто домовленості з Президентом України.

Як повідомлялося раніше, нардепи-більшовики неодноразово заявляли, що у разі, якщо бютівці та нашоукраїнці напишуть заяви про складення повноважень - парламентська більшість просто не проголосує за задоволення цих заяв, наголошуючи, що таким чином формально опозиціонери не позбудуться мандатів.

З іншого боку, за словами лідера БЮТ Юлії Тимошенко, коаліція знову активізуала “кулуарну роботу” із опозиційними нардепами, домагаючись у будь-який спосіб їхнього неприєднання до процесу добровільного складення повноважень, які наразі проводять опозиційні фракції.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.