Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна веде переговори з МВФ щодо отримання допомоги для боротьби з пандемією

Економіка 2823 перегляди

Опубліковано - 20.03.2020 18:18 | Всі новини | Версія для друку

Україна веде переговори з МВФ щодо отримання допомоги для боротьби з пандемією
Україна веде переговори з МВФ щодо отримання допомоги для боротьби з пандемією
Україна веде консультації з Міжнародним валютним фондом щодо можливого отримання фінансування в межах механізімів невідкладної фінансової допомоги, які Фонд передбачив для країн у рамках подолання проблем пандемії коронавірусу.

Про це на брифінгу сказав голова Національного банку Яків Смолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні у МВФ є дві програми для підтримки країн, які страждають або постраждали від коронавірусу, щоб побороти цю інфекцію; ми також розраховуємо на частину цього фінансування. Окрім МВФ, ми розраховуємо на підтримку Світового банку, Єврокомісії, та інших донорів, які з нами працювали в попередні роки, і думаю, що наразі нас підтримають", - сказав Смолій.

За словами очільника НБУ, значна частина цього фінансування піде до державного бюджету на покриття дефіциту, а також на поповнення золотовалютних резервів.

Смолій також зауважив, що Україна досить активно веде перемовини з МВФ, аби прискорити отримання програми розширеного фінансування, обсяги якої було обговорено ще в минулому році.

"Україна практично виконала свої зобов’язання (для отримання нової програми з МВФ - ред.). Ми очікуємо, що Верховна Рада проголосує за два закони, які стояли як попередня умова",- додав Смолій.

Як повідомлялося раніше, наприкінці 2019 року перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова зазначала, що у Міжнародному валютному фонді чекають на відкриття ринку землі в Україні. При цьому для міжнародної фінансової інституції не важливо, хто отримає право купувати землю - лише резиденти України чи іноземці теж. Головне, щоб з’явилася можливість інвестувати та щоб інвестиції були захищені.

За словами Рожкової, також у МВФ очікують на ухвалення законопроєкту №2571 про неповернення на ринок банків, які раніше були визнані неплатоспроможними і перебувають у процесі ліквідації.

22 січня 2020 року на Всесвітньому економічному форумі в Давосі Президент Володимир Зеленський обговорив із директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою реформи в Україні та реалізацію програми фінансування в 5,5 млрд дол.

На тлі кризи через коронавірус Міжнародний валютний фонд готовий виділити кредитний ресурс у розмірі трильйона доларів для допомоги країнам, повідомила Крісталіна Георгієва у своєму блозі 16 березня.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.