Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Урядові обіцянки підвищення зарплат - цяцянки для... Профспілки вимагають хоча б погасити заборгованість по заплатні

Коаліція «С.Р.А.К.А» 7068 переглядів

Опубліковано - 31.05.2007 17:14 | Всі новини | Версія для друку

Урядові обіцянки підвищення зарплат - цяцянки для... Профспілки вимагають хоча б погасити заборгованість по заплатні
Урядові обіцянки підвищення зарплат - цяцянки для... Профспілки вимагають хоча б погасити заборгованість по заплатні
Обіцяючи напередодні парламентських виборів вищу заробітню платню, уряду не слід забувати ще й розраховуватися перед людьми за вже існуючі борги.

Таку думку висловив голова Конфедерації Вільних профспілок України, народний депутат V скликання, член фракції БЮТ Михайло Волинець, повідомляє прес-служба.

Голова КВПУ наголосив, що заяви про підвищення зарплат і пенсій лунають на фоні зростання заборгованості по заробітній платі, що вже давно перевищила 1 млрд. грн, а кількість працівників, які несвоєчасно отримують зарплату, неупинно зростає.

Заборгованість лише у Києві за останній місяць зросла на 1,1 млн. грн. Лідерство по заборгованості утримують Донецька, Луганська, Харківська та Дніпропетровська області.

Наприклад, за словами Волинця, у вугільній галузі зарплату не отримують навіть земляки міністра Сергія Тулуба. За повідомленням голови первинної організації Незалежної профспілки гірників України шахтоуправління «Постниківське» Володимира Штульмана, працівники двох шахт – «Постниківська» та «Двадцята» – за квітень отримали лише третину місячної платні. Заборгованість лише на одному шахтоуправлінні склала 700 000 грн. і заторкнула 460 трудівників.

4 травня Верховна Рада прийняла зміни до бюджету на 2007 рік, згідно з якими видатки для реалізації соціальних програм збільшені ще на 4,8 млрд. грн. 29 травня цей закон підписав Президент України, затвердивши підвищення з 1 червня зарплат для працівників навчальних закладів, охорони здоров’я і культури.

Михайло Волинець наголосив, що за інформацією з Секретаріату глави держави, там ще й досі не одержали від Міністерства фінансів підтвердження про надходження до бюджету цих додаткових 4,8 млрд. грн. Перший заступник голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак звернувся до міністра фінансів Миколи Азарова з проханням пояснити, звідки уряд взяв додаткові кошти. Адже за словами Шлапака, податкова адміністрація України одночасно вже звернулася до Мінфіну з проханням скоротити план надходжень у травні майже на мільярд. Мінфін так і не дав згоди, а Секретаріат Президента так і не отримав точного підтвердження розрахунків доходної частини бюджету. Шлапак зауважує, що в цьому документі немає макропрогнозів, які би показали наслідки вливання такої великої суми в економіку.

«Уряд не може показати, завдяки якому існуючому ресурсу будуть збільшені заробітні плати. Та й що тут скажеш, коли й за попередні зарплати, які були нижчого рівня, уряд не зміг розрахуватися з працівниками. Поза сумнівом, фінансування соціальних витрат буде відбуватися за рахунок дефіциту бюджету і накопиченні чергових боргів. Ціна передвиборчого популізму виявиться надто дорогою для народу – інфляція повністю з’їсть це підвищення зарплат ще до того, як воно фактично відбудеться», – вважає Волинець.

Як повідомлялося раніше, сьогодні парламент у першому читанні ухвалив законопроект про поправки до держбюджету України на 2007 рік. Зокрема, законопроект передбачає відчутне збільшення зарплатні працівникам МВС та інших силових структур.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.