Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Скандал навколо навчань “Сі Бриз” набирає обертів

Політика 13148 переглядів

Опубліковано - 7.06.2006 21:03 | Всі новини | Версія для друку

Контейнери для забезпечення “Сі Бриз-2006” в порту Феодосії
Контейнери для забезпечення “Сі Бриз-2006” в порту Феодосії
Президент Ющенко не відкидає, що скандал у Криму навколо навчань “Сі Бриз” могла ініціювати третя сторона. Цю заяву він зробив у Гаазі. А самі ж навчання “Сі Бриз” - якщо Верховна Рада не погодиться на їхнє проведення в Криму - можуть перенести до іншої країни.

Україна від цього лише втратить – запевняють у міністерстві оборони. Різку реакцію щодо ситуації в автономії та інтеґрації України до Північноатлантичного Альянсу висловила сьогодні Москва.

Офіційна заява Держдуми:
Росія занепокоєна ситуацією на півострові та вкрай негативно ставиться до планів українців вступити до НАТО. Тому вирішили винести попередження. Мовляв, якщо так піде й далі - дружба між братніми народами остаточно розвалиться. Кажуть - доля Криму та українського народу їм небайдужа. А наслідки вступу України до НАТО – пророкують – будуть жахливими.

Володимир Жириновський, віце-спікер державної Думи РФ:
”Постановление принять, а американцев предупредить – что все человечество сегодня против США. Если есть лишние солдаты –отправьте их в Афганистан. А Украина должна знать – вступление в НАТО это гробы в Киев из Афганистана, из Ирака и из других точек”.

Українське зовнішньополітичне відомство на заяву Думи відреагувало спокійно. Кажуть ті вже не вперше намагаються підняти бурю у склянці води. В МЗС запевняють – в Україні самі вирішуватимуть долю інтеграції в Альянс.

Володимир Огризко, заступник міністра закордонних справ України:
”Державна Дума, чи посадовці мають право на власну думку. Вони її можуть висловлювати. І це нормально, коли політичні сили висловлюють цю думку. Таке саме і наше право проводити власну незалежну політику, що і відбувається”.

А у вітчизняному обороному відомстві вже втомилися повторювати – ”Сі Бриз” це не маневри НАТО, а військові навчання за участю представників восьми країн. Причому Росія має на них статус спостерігача. А ось сама Україна відмовившись від навчань в Криму, втратить.

Леонід Поляков, заступник міністра оборони України:
”Замість того, щоб отримати допомогу на суму півтора мільйона гривень, ми повинні будемо витрачати кошти для того, щоб відправляти свої підрозділи в інші країни, бо міжнародні навчання проходять за кошт країн учасниць”.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.