Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мороз не має права давати правових оцінок. Він має лише визнати факт складання нардепами повноважень

Політика 5862 перегляди

Опубліковано - 4.06.2007 14:48 | Всі новини | Версія для друку

Мороз не має права давати правових оцінок. Він має лише визнати факт складання нардепами повноважень
Мороз не має права давати правових оцінок. Він має лише визнати факт складання нардепами повноважень
Як відомо, право народного депутата достроково припинити свої повноваження, у тому числі – шляхом подання заяви про вихід з фракції – передбачене Конституцією. Йдеться про частину шосту статті вісімдесят першої . Таке право народного депутат не може бути обмежене.

Про це сказав народний депутат п’ятого скликання Микола Оніщук.

“Спосіб, який був обраний фракціями “Нашої України” та БЮТ, а саме - через вихід із фракції та ухвалення відвідних рішень з’їздами партій, був вибраний народними депутатами та їхніми політичним силами,” - додав він.

“Більше того, - зауважив Оніщук, - прийнявши відповідну постанову щодо порядку реалізації положень Конституції щодо дострокового припинення повноважень народних депутатів через їхній вихід з фракції, Верховна Рада тим самим легітимізувала і визнала за можливість і таким спосіб припинення повноважень, і відповідний порядок, який має бути дотриманий. Як відомо, народні депутати з фракції “Нашої України” та БЮТ виконали відповідні вимоги”

“По-друге, - переконаний Оніщук, - Жодна посадова особа не наділена правом давати оцінку, яка тягне за собою юридичні наслідки. Що, звісно, не позбавляє від права озвучувати приватну точку зору”.

Оніщук переконаний, що “будь-які заяви посадових осіб держави з намаганням дати правову оцінку обставин, чинності та наслідків дострокового припинення повноважень народних депутатів за результатами їх заяв про вихід з фракції, не створюють ніяких правових наслідків”.

“Конституція гарантує і надає можливість будь якій особі, яка вважає, що її право порушене, звернутися за захистом порушеного права. А з питань тлумачення законодавства, зокрема, звернутися до КС.

Природно, що ми визнаємо таке право, воно не дискутується, проте жодним чином не вливає і не може вливати на легітимність і чинність ухваленого з’їздами рішення. Принаймні, до того моменту, поки судом не буде встановлене інше”, - зауважив народний депутат п’ятого скликання. - Окрім того, з’їзди партій, на яких були достроково припинені повноваження народних депутатів, були проведені у повній відповідності до Конституції та рішення КС від 17 жовтня 2002 року справі 17-РП, яким безпосередньо вказується на юридичні наслідки такого рішення з’їзду. Зокрема, рішення КС вказує: якщо чисельність Верховної Ради складає менше двох третин, то ВР зупиняє свою діяльності. І є неповноважною для проведення пленарних засідань”.

Микола Оніщук наголосив, що “рішення з’їздів про дострокове припинення повноважень у повній відповідності до Конституції реалізувало волю народних депутатів, яка є абсолютною, не може і не буде залежати від думок, оцінок і побажань посадових осіб або зацікавлених суб’єктів.

Це означає, що заплановане календарним планом роботи на завтра сесійне засідання ВР не може бути проведене, а особи, які візьмуть на себе відповідальність порушити вимоги Конституції та закону, будуть діяти поза межам вимог закону та Конституції”.

Як повідомлялося раніше, сьогодні більшовики у “вузькому колі ”, тобто самі серед себе провели погоджувальну раду і завтра зпланували чергові збори нардепів у сесійній залі, які вони самі назвали пленарним засіданням.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.