Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Гран-прі Канади в перегонах Формула-1 виявився досить драматичним

Спорт 12137 переглядів

Опубліковано - 11.06.2007 05:14 | Всі новини | Версія для друку

Болід BMW Sauber’s Кубіца вилетів з траси на швидкості близько 300 км/год
Болід BMW Sauber’s Кубіца вилетів з траси на швидкості близько 300 км/год
Перегони в Монреалі на Гран Прі Канади виявилися досить напруженими: лише машина безпеки вимушена була виїжджати на трасу 5 разів! 2 гонщика були дискваліфіковані. Серйозної аварії зазнав польський пілот команди BMW Sauber’s Роберт Кубіца.

В неділю, 10 червня, пройшов шостий етап Королівських гонок серії Формула-1 в Канаді. Польський пілот команди BMW Sauber’s Роберт Кубіца уникнув серйозних травм після сильної аварії.

Роберт Кубіца зійшов з траси на швидкості близько 300 км/год перед поворотом. Автомобіль під кутом врізався в огорожу траси, його відкинуло, він перелетів через полотно траси, зробивши оберт навколо власної осі, і зупинився з протилежного боку.

Кубіца був швидко витягнутий з розбитого вщент автомобілю і переміщений в медичний центр автодрому імені Жіля Вільньова, де встиг переговорити з менеджером команди, після чого був транспортований до лікарні в Монреалі санітарним гвинтокрилом для подальшого обстеження. За свідченням медиків, гонщик отримав перелом ноги та жодних інших серйозних ушкоджень - його врятувала безпечна контструкція кабіни боліду. Очікується, що вже в понеділок він буде виписаний з госпіталю.

Після кваліфікаційних перегонів, які відбулися в суботу, пілот залишився невдоволений власною машиною і наврочив собі аварію.

Роберт Кубіца:
“Мені сьогодні довелося непросто. З самого початку уїкенду виникли проблеми з балансом машини, які не вдалося усунути перед кваліфікацією. Я зовсім не відчував зчеплення з трасою. Загалом, подивимося, як складеться гонка”.

В 1994 році в подібній аварії на Гран-прі Сан-Марино загинув бразильський гонщик Айртон Сена...
Роберта Кубіцу врятував безпечний кокпіт боліда. Автомобіль відновленню не підлягає...
Роберта Кубіцу врятував безпечний кокпіт боліда. Автомобіль відновленню не підлягає...
Свою першу перемогу в кар`єрі отримав Люіс Хемілтон з McLaren

Після чудово проведеної кваліфікації в суботу McLaren зобов'язаний був закріпити цей успіх в недільних перегонах.

Люіс Хемілтон холоднокровно провів всі 70 кіл, справедливо заслуживши першу перемогу в своїй професійній кар'єрі у Формулі-1. Його напарник, чемпіон світу Фернандо Алонсо, впродовж всієї гонки постійно здійснював невимушені помилки, а за одну з них він поплатився 10-секундним штрафом в боксах. Проте, Фернандо зміг фінішувати в заліковій вісімці.

Найбільш невдалою видалася гонка для Ferrari. Райкконен не зміг проявити потенціал своєї машини, начисто поступаючись за швидкістю німецько-британській команді по ходу всієї гонки. Феліп Масса і зовсім не зміг фінішувати, отримавши чорний прапор за виїзд з боксів на червоне світло.

Аналогічне покарання отримав і Жанкарло Фісікелла з команди Renault.

Результати Гран Прі Канади 10 червня 2007 року:

1. Люіс Хемілтон
2. Нік Хайдфельд
3. Александер Вурц
4. Хейккі Ковалайнен
5. Кімі Райкконен
6. Такума Сато
7. Фернандо Алонсо
8. Ральф Шумахер
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Спорт»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.