Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Всього одне силове тренування врятує від діабету

Охорона здоров`я 7480 переглядів

Опубліковано - 19.06.2007 12:37 | Всі новини | Версія для друку

Всього одне силове тренування врятує від діабету
Всього одне силове тренування врятує від діабету
Біохімікам з університету Мічигану у результаті наукового експерименту вдалося знайти основний механізм, що провокує розвиток цукрового діабету II типу, і з’ясувати, що всього одне силове тренування здатне запобігти розвиткові цієї хвороби.

Автори роботи стверджують, що фізичне навантаження підвищує здатність м’язової тканини переробляти жирні кислоти, а це у свою чергу призводить до того, що підвищується чутливість організму до інсуліну. Адже саме через знижену чутливість до інсуліну організм і перестає використовувати цукор, який знаходиться у крові - починається діабет.

Керівник дослідження професор Джеффрі Горовіц заявив, що в результаті експерименту, вдалося з’ясувати, як саме фізичні вправи підвищують чутливість до інсуліну. Експеримент проводився на добровольцях, що штучно поповнішали з метою дослідження.

"Кров товстих людей через великий обсяг жирової тканини перенасичена жирними кислотами, які, потрапляючи у м’язи і печінку, заважають інсулінові регулювати споживання цукру, - пояснив співавтор роботи аспірант Сімон Шенк. - А у м’язових клітинах жирні кислоти зберігаються у вигляді внутрішньом’язового тригліцерида (IMTG), підвищений вміст якого часто спостерігається при інсуліновій стійкості у людей, які страждають ожирінням і хворих діабетом II типу. Однак сам IMTG не призводить до вироблення інсулінової стійкості, а всього лише служить індикатором того, що у м’язах багато жирних кислот. Проблеми виникають через продукти розпаду жирних кислот, які викликають у м’язах запалення."

Для того, щоб довести вірогідність цієї теорії дослідники запросили 8 худих жінок, яким ввели у кров жирні кислоти для імітації кількості жирних кислот. При цьому чутливість до інсуліну вимірювали як до, так і після 90-хвилинного силового тренування. Перед початком вправ чутливість упала на 30% у порівнянні з нормою, що збігається з показниками людей, які страждають ожирінням. А після тренування чутливість до інсуліну підвищилася на 25% у порівнянні з нормальним рівнем. Крім того, як і припускали автори роботи, вміст IMTG різко зріс.

У результаті отриманих даних, Д.Горовіц вважає, що регулярні тренування не тільки дозволяють підтримувати себе у гарній фізичній формі, але і створюють оптимальні умови для здорового обміну речовин в організмі.

За матеріалами Газета.Ru
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.