Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Азаровщина, тобто сучасний урядовий інструментарій веде до краху

Коаліція «С.Р.А.К.А» 8329 переглядів

Опубліковано - 20.06.2007 13:54 | Всі новини | Версія для друку

Азаровщина, тобто сучасний урядовий інструментарій веде до краху
Азаровщина, тобто сучасний урядовий інструментарій веде до краху
Управління економікою, фінансами з боку уряду стало знову корисливим, непрозорим, в інтересах окремих груп і кланів.

Про це сказав народний депутат п’ятого скликання Володимир Лановий.

“Збільшилися видатки повернення ПДВ окремим експортерам, натомість зменшилося фінансування соціального та гуманітарного розвитку суспільства у напрямках і медицини, і освіти, і інновацій і т.д.” - підкреслив він.

“У той же час такий механізм виконання бюджету, який був відновлений Азаровим, призвів до невиконання бюджетних зобов’язань, несвоєчасних виплат, недофінансування капітальних видатків і матеріальних потреб різних галузей економіки, фактично, усіх непромислових галузей, - зазначив Лановий, - Отже, управління погіршилося, а це приводить до того, що соціальний розвиток і державне споживання є неефективними, вони не відповідають потребам розвитку суспільства і людини , а оскільки у нас обмежуються можливості розвитку людини, особистості, інтелекту суспільства, то така модель не має довгострокової перспективи для української нації”.

“Отже, можна говорити про кризу, яка наближається, - заявив Лановий, - тобто, про неправильну, невідкриту, неконкурентну структурну політику уряду, неефективний менеджмент, переорієнтацію на експортні ринки, замість розвитку внутрішньої економіки”.

“Це приведе до глибокої кризи, - застерігає народний депутат п’ятого скликання, - А окремими проявами такої недолугої діяльності уряду є зриви в різних сегментах економіки, які ми спостерігаємо – на зерновому ринку, на ринку хлібобулочних виробів, на ринку паливних матеріалів, на ринку таких споживчих товарів як цукор та ін”.

“Це говорить про те, що фінанси в уряді використовуються неефективно, не закуповуються відповідні резерви, не створюється потуги для того, щоб можливі ажіотажні кризові сполохи в окремих секторах економіки можна було б ефектно і швидко полагоджувати, - переконаний Лановий, - Отже, в цілому можна говорити про окремі кризові явища поточного характеру, які можуть перерости в загальну кризу.

А все це – свідчиться про безперспективність тих методів, і тих підходів, які здійснює уряд Януковича”. - сказав Лановий.

Нагадаємо, що “унікальність” діючого уряду Януковича полягає ще й в тому, що громадяни України так і не дочекалися від урядовців навіть декларативної програми діяльності. Хоча законодавством ця процедура чітко передбачена.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.