Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Путіна з'явилися ознаки ОПЕКоманії. Після газового ОПЕКу він створює зерновий

Світ навколо нас 5539 переглядів

Опубліковано - 21.06.2007 11:03 | Всі новини | Версія для друку

У Путіна з'явилися ознаки ОПЕКоманії. Після газового ОПЕКу він створює зерновий
У Путіна з'явилися ознаки ОПЕКоманії. Після газового ОПЕКу він створює зерновий
Росія пропонує створити "зернову ОПЕК" для координації світової торгівлі зерном.

Про це вчора ввечері, за підсумками засідання російсько-української комісії з питань АПК, розповів журналістам міністр сільського господарства Росії Олексій Гордєєв.

"Росія запропонувала звернутися до країн - основних виробників і експортерів зерна з ідеєю щодо створення організації за типом тієї, яка є у експортерів енергоресурсів, свого роду зернової ОПЕК для координації виробництва і торгівлі зерном у світі", - цитує заяву міністра РІА Новості.

За його словами, з урахуванням зростання потреби в зерні для виробництва біопалива, а також для продовольчих потреб, усі країни світу повинні мати баланс виробництва і споживання зерна.

Міністр аграрної політики України Юрій Мельник погодився з пропозицією Гордєєва, зазначивши, що Росії, Україні і Казахстану необхідно скоординувати дії на зерновому ринку.

Міністри також розповіли, що цього року році низка регіонів Росії і України серйозно постраждали від засухи, що може завдати втрат урожаєві зернових.

Проте, на думку Гордєєва, причин для тривоги немає - запаси зерна обох країн можуть задовольнити внутрішні потреби і зберегти експорт на рівні минулих років.

"Нас непокоїть низка світових тенденцій, перш за все, зростання світових цін на зерно. Наразі ціна за одну тонну продовольчого зерна перевищує 200 доларів", - додав голова Мінсільгоспу РФ.

Росія щорік експортує в середньому 12 мільйонів тонн зерна, Україна - 10 мільйонів тонн.

Від “Аратти”: взагалі, хотілося б щоб російські керівники, врешті, видужали б від совковсько-імперського синдрому. Бо саме він проголошує гегемонію руки, яка тримає крантик розподільника благ.

При тому ми б порадили нашим сусідам, по-перше ніж казати про вслякі зернові ОПЕКи, зазинути на свої аграрні фірми і визначити, на якому рівні культура землеробства. Насправді може виявитися, що вона застрягла десь на рівні початку минулого стліття. Бо врожайність середня зернових у Росії так і не перейщла показники 1914 року.

Врешті й Українським чиновникам варто від ритуальних роздмухувань щок перейти до білдьш актуальних проблем сьогодення. Зокрема, припинити грабувати арграний сектор економіки, а зорганізувати нормальне, ринкове виробництво продутів тваринництва і землеробства. Бо соромно, мати найбільші в світі черноземи і при тому чухати потилицю над проблемою: де взяти хліба до ноаого врожаю і лити крокодилячі сльози по наслідкам посухи...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.