Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Скільки коштує життя “маленького українця”? Сімнадцять гривень 00 коп.!

За право людини 10338 переглядів

Опубліковано - 21.06.2007 23:22 | Всі новини | Версія для друку

Скільки коштує життя “маленького українця”? Сімнадцять гривень 00 коп.!
Скільки коштує життя “маленького українця”? Сімнадцять гривень 00 коп.!
Шевченківський райсуд Києва присудив винуватцеві ДТП, в результаті якого загинули двоє людей, Сергію Калиновському 34 гривні штрафу за перевищення швидкості.

Про такий рішення суду сьогодні повідомило інтернет-видання “Главред”.

Як відомо, 30 травня на бульварі Тараса Шевченка в Києві, Калиновський (пасинок одного з власників "Росукренерго" Дмитра Фірташа), на великій швидкості врізався в інший автомобіль. Водій протаранених “Жигулів” - прапорщик міліції - загинув на місці.

Померла також пасажирка БМВ Калиновського, яка сиділа поряд з водієм. З численними травмами її доставили в реанімацію, але врятувати життя дівчини було неможливо.

Винуватця трагедії 11 червня затримали в аеропорту при спробі вилетіти чартерним рейсом до Ізраїлю. Розслідування справи продовжується.

Трагедія на бульварі Шевченка сталася рано вранці 30 травня. За словами свідків, приблизно о п'ятій ранку чорний BMW M6 з відкритим верхом на великій швидкості проїхав на червоне світло світлофора біля Повітрофлотського мосту.

У машині знаходилися двоє - водій в чорних окулярах і дівчина. За кермом сидів Сергій Калиновський, поруч - його дівчина, з якою він зустрічався більше трьох років, - Анастасія Броннікова.

BMW супроводжував чорний джип Mercedes G-класса (так званий "кубик") з держномерами AA 8712 CI, що належить Сергію Калиновському.

На вищезгаданому світлофорі Mercedes відреагував на червоне світло і зупинився.

Тим часом чорний кабріолет мчав вгору по бульвару. За словами одного з таксистів, який рухався із швидкістю більше 120 км/год, BMW обігнав його на достатньо великій швидкості. За оцінками співробітників ДАІ і водія таксі, швидкість машини Калиновського складала від 140 до 160 км/год.

Аварія відбулася недалеко від перехрестя бульвару Шевченка і вулиці Комінтерну.
Згідно схемі ДТП, на крайній правій смузі біля будинку № 23 стояв червоний ВАЗ-21011. У машині знаходився власник автомобіля - 38-річний прапорщик внутрішніх військ Володимир Куліковський.

Як розповіла пізніше його дружина Лариса, о шостій годині Володимир повинен був заступити на службу - він працював начальником військового наряду охорони посольства Японії, що знаходиться на Лабораторному провулку.

Приблизно за 18 метрів від машини прапорщика, Калиновський не впорався з керуванням, BMW зачепив спочатку правим колесом брівку, а потім два дерева, що росли на тротуарі. Швидкість BMW M6 впала трохи, але лишилася надто високою - продовжуючи рухатися у напрямі перехрестя, машина зіткнулася з автомобілем прапорщика, від чого ВАЗ-21011 відкинуло вперед на 41 метр.

Водій поневіченої машини помер на місці. Експерти стверджують, що шансів у прапорщика не було - в "Жигулях" був відсутній підголовник, від удару голову Куликовського різко відкинуло назад, миттєва смерть наступила від "хлистоподібного" закидання голови, унаслідок якого були переламані хребці шиї.

Власне BMW здійнявся в повітря і, перекинувшись, впав на дах в 20 метрах від місця зіткнення з ВАЗом. Водій і його супутниця були не пристебнуті пасками безпеки.

Пролетівши над дорогою, Сергій Калиновський впав в декількох метрах від місця аварії. Анастасія Броннікова випала раніше, і, за одними свідченнями, ударилася головою об стіну будинку, що стояв неподалік, а за іншими - впала на асфальт неподалік від Калиновського.

Mercedes, що супроводжував Сергія Калиновського, під'їхав до місця аварії менше ніж через хвилину, і зупинився неподалік від місця пригоди. За свідченнями однієї з мешканок сусіднього будинку, з "кубика" вишли троє або четверо молодиків в чорних костюмах. Вони підбігли до Сергія, який намагався підвестися на ноги і допомогли йому дійти до Mercedes’а.

До тіла Анастасії, що лежала неподалік, ніхто навіть не наблизився. Це підтвердили всі свідки, опитані на місці події. До стікаючої кров'ю дівчини не підійшов і один з пасажирів Mercedes, який залишився на місці аварії, тому що звільнив місце в "кубику" для Сергія Калиновського.

За інформацією "Української правди", "швидку" викликали таксисти, що під'їхали до місця аварії. Чому самі охоронці не викликали лікарів - не зрозуміло.

Тим часом, Mercedes, за показами свідків, розвернувся і віддалився. О 5.30 Сергія Калиновського було доставлено в приватну лікарню "Біофармтех", розташовану на території інституту імені Шалімова на Героїв Севастополя, 30.

Анастасії Бронніковій допомога була надана набагато пізніше співробітниками лікарні швидкої допомоги. У відділення реанімації лікарні №17, що на Лабораторному провулку, 14, вона була доставлена майже через сорок хвилин після аварії з попереднім діагнозом "закрита черепно-мозкова травма, струс мозку і перелом ребер".

У свідомість Анастасія так і не прийшла. Вона померла увечері 4 червня.

Від "Аратти". Якщо дотримуватися принципів прецедентного права, то тепер життя одного “маленького українця” отримало реальну ціну від можновладців - воно коштує 17 грн. 00 коп. А інколи - і цього вартує...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.