Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Пересічного українця, яким полюбляють хизуватися політикани, цікавить зовсім не те, про що вони базікають

Громадська думка 8969 переглядів

Опубліковано - 26.06.2007 15:30 | Всі новини | Версія для друку

Пересічного українця, яким полюбляють хизуватися політикани, цікавить зовсім не те, про що вони базікають
Пересічного українця, яким полюбляють хизуватися політикани, цікавить зовсім не те, про що вони базікають
Центр ім. О. Разумкова провів соціологічне дослідження на тему: які ж проблеми цікавлять пересічних громадян? Як виявилося, їх цікавить зовсім не те, чим переймається Мороз чи Янукович разом із зборами нардепів.

Серед соціально-економічних проблем країни, які потребують першочергового вирішення, більшість громадян найбільш серйозними вважають зростання цін (59%) та низький рівень зарплат (42,3%).

Також до трійки найбільш серйозних проблем респонденти віднесли проблему безробіття (38,5%), відсутність реального соціального захисту людей похилого віку, малозабезпечених, багатодітних сімей (34%), підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги (27,5%), недоступність та низьку якість медичного обслуговування (25,45), відсутність стимулів для всебічного розвитку дітей та молоді (23,9%), високий рівень побутової корупції (ЖЕКи, лікарні, ДАІ, навчальні заклади) (23,3%),зростання злочинності (23%).

Також соціально-економічними проблемами, які потребують першочергового вирішення, за даними опитування, є поширення наркоманії та алкоголізму (13,5%), посилення поділу суспільства на багатих і бідних (13,3%), незадовільна екологічна ситуація (11,3%), поганий стан житлово-комунального господарства (11,1%), велика кількість бездомних (10,3%), несприятливі умови для розвитку бізнесу (6,2%),несправедливий розподіл коштів між регіонами України (5,9%), проблеми освіти і науки (5,2%).

Найбільшими суспільно-політичними проблемами, які потребують першочергового вирішення, більшість опитаних (58,2%) вважає байдужість влади до думки громадян, 47,4% - корупцію у вищих ешелонах влади, 37,6% - нездатність влади забезпечити виконання законів, 29,4% - відсутність механізму впливу простих громадян на прийняття рішень. Водночас, 27,5% респондентів називають найбільшими суспільно-політичними проблемами відсутність незалежного суду, 21,1% - свавілля та здирництво чиновників на місцях, 17,9% - відсутність розмежування бізнесу та влади, 15,6% - свавілля працівників правоохоронних органів.

Також важливими суспільно-політичними проблемами 21,7% вважають погіршення відносин з Росією, 14,9% - розкол між Заходом та Сходом України, 12,5% - витіснення російської мови та культури, 10,2% - посилення впливу Заходу на суспільне життя країни, 9,4% - перекрученість політичної та економічної інформації в ЗМІ, 6,8% - слабкі позиції української мови та культури на території України, 5% - посилення впливу Росії на суспільне і економічне життя країни, 2,4% - переслідування за політичними мотивами.

Такі дані соціологічного дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 31 травня по 18 червня 2007 року, представив на прес-конференції заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій Чалий.

Опитування проводилося у 403 населених пунктах, методом особистого інтерв’ю у помешканні опитано 10 тис. 956 респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 1%.

Від “Аратти”: як бачимо, пересічного громадянина абсолютно не цікавить галаслива тяганина, влаштована на верхівках влади більшовиками із класово-близькими регіоналами.

Проте, зважаючи на актуальність проблематики, яка стосується безпосередньо рівня життя громадян, їхніх соціальних гарантій - то можна здогадуватися, чому більшовики, так відчайдушно відтягують дострокові вибори. Попри пропагандистські проценти у замовних результатах соціологічної пропаганди та майдани із майданарбайтерів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.