Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Матвієнко розкусив Мороза: той хоче зробити великий соціалістичний державний переворот

Політика 5125 переглядів

Опубліковано - 27.06.2007 21:54 | Всі новини | Версія для друку

Матвієнко розкусив Мороза: той хоче зробити великий соціалістичний державний переворот
Матвієнко розкусив Мороза: той хоче зробити великий соціалістичний державний переворот
Один з лідерів блоку “Рух-Українська правиця”, голова УРП “Собор” Анатолій Матвієнко розцінює як “державний переворот” пропозиції голови Верховної Ради Олександра Мороза щодо скасування інституту РНБО та надання права Кабміну призначати і звільняти голів державних адміністрацій.

Про це повідомила прес-служба блоку «Рух - Українська правиця».

«Мороз у своїй президентській фобії відкрито закликає до зміни конституційного ладу», - заявив Матвієнко.

Він нагадав, що згідно зі статтею 5 Конституції України, право змінювати конституційний лад належить виключно народу і не може бути узурповане державою, її органами чи посадовими особами”. “А те, що пропонує Мороз, – це фактично державний переворот, за що він має нести юридичну відповідальність» - заявив Матвієнко.

За його словами, "люди, які на власний розсуд, не враховуючи думку народу, вирішують, за якими правилами має жити держава, які статті Конституції залишати, а які видаляти, мають бути ізольовані не тільки від політики, а взагалі від людей".

«Тому правоохоронні органи повинні належним чином оцінити заяви Олександра Мороза вжити заходів згідно з чинним законодавством», переконаний лідер УРП „Собор”.

Як повідомлядося раніше, Мороз презентував свій законопроект змін до Конституції, в якому, серед іншого, пропонується ліквідувати Раду національної безпеки і оборони України, виключивши статтю 107 Основного закону. Відповідно, пропонується виключити пункт 18 частини першої статті 106 (Президент України очолює РНБО).

Також у законопроекті передбачається, що голови місцевих державних адміністрацій, відповідно до нової редакції статті 118, призначаються на посаду і звільняються з посади Кабінетом Міністрів, і голови місцевих державних адміністрацій при здійсненні своїх повноважень підзвітні та підконтрольні Кабміну.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.