Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перу визнала Голодомор геноцидом українського народу

Національне питання 8032 перегляди

Опубліковано - 5.07.2007 17:07 | Всі новини | Версія для друку

Перу визнала Голодомор геноцидом українського народу
Перу визнала Голодомор геноцидом українського народу
Як повідомила заступник керівника депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Перу Оксана Білозір, 21 червня Конгрес Республіки Перу ухвалив Резолюцію з нагоди 75-х роковин Голодомору в Україні 1932-1933 рр.

У зазначеній Резолюції перуанський парламент висловлює солідарність з Українським народом у зв’язку із відзначенням у поточному році 75-річниці зазначеної трагедії та визнає її як акт геноциду.

Крім того, апелюючи до принципів справедливості та взаємоповаги між країнами, Конгрес Перу висловився за те, щоб такі трагедії, як Голодомор в Україні, ніколи більше не повторилися в історії. У цьому зв’язку перуанський Конгрес засудив будь-які акти тоталітаризму, а також злочини, скоєні проти людства. Парламент Перу постановив передати зазначену Резолюцію Тимчасовому повіреному у справах України в Перу Ляшенку для її подальшої передачі Президенту України Ющенку.

Текст Резолюції було зачитано Головою Конгресу Перу Мерседес Кабанілляс Бустаманте у присутності Тимчасового повіреного у справах України в Перу в ході пленарного засідання парламенту, яке транслювалося по національному телебаченню країни.

Таким чином, Перу стало першою країною Латинської Америки, вищий законодавчий орган якої не лише вшанував пам’ять жертв Голодомору в Україні та висловив солідарність з Українським народом, а й визнав зазначену трагедію як акт геноциду.

На думку Оксани Білозір, визнання Республікою Перу геноциду українців є свідченням «широкої міжнародної підтримки демократичних процесів, що відбуваються в Україні, співчуття і розуміння по відношенню до трагедії, що її пережив народ України».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.