Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Ющенко виграв усі суди в прем'єра Януковича

Влада 5144 перегляди

Опубліковано - 11.07.2007 16:11 | Всі новини | Версія для друку

Президент Ющенко виграв усі суди в  прем'єра Януковича
Президент Ющенко виграв усі суди в прем'єра Януковича
Глава держави переміг в усіх судових справах, які були ініційовані урядом проти Президента.

Про це заявив сьогодні на брифінгу заступник Глави Секретаріату Президента України Ігор Пукшин.

«У тих справах, які розглянуті в судах, всі рішення винесені на користь Президента», – наголосив Пукшин.

Він також нагадав, що ще півроку тому Кабмін звинувачував Главу держави, що той видає незаконні, неконституційні укази щодо призначення, звільнення глав адміністрацій, і з цього приводу звертався з позовами до Печерського суду. У свою чергу Секретаріат Президента неодноразово наголошував, що подібні позови у принципі не можуть розглядатися в загальних судах, оскільки ці питання віднесені до компетенції КС.

«На сьогодні винесені рішення в судах, зокрема в Печерському суді, по чотирьох справах. В Адміністративному апеляційному суді ці рішення знайшли підтримку і залишилися в силі», – підкреслив Ігор Пукшин, додавши, що уряд не має права звертатися з позовами до загальних судів щодо незаконності Указів Президента.

«Навпаки, відповідно до Конституції, Кабінет міністрів зобов’язаний виконувати Укази Президента», – зауважив Заступник Глави Секретаріату.

До речі, на тому ж брифінгу Пушкін зізнався, що ідею двохпалатного парламенту саме він підказав гаранту.

«Верховна Рада у теперішньому вигляді не представляє весь український народ, бо більше половини народних обранців живуть у Києві, тому треба поміркувати над новою системою, яка б могла гарантувати стабільність у суспільстві», - сказав Пукшин.

Цікаво, а хто ж підказав аналогічну ідею Кучмі?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.