Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія відмовиться від українських станцій ПРО?

Світ навколо нас 5159 переглядів

Опубліковано - 12.07.2007 10:48 | Всі новини | Версія для друку

Росія відмовиться від українських станцій ПРО?
Росія відмовиться від українських станцій ПРО?
Росія вирішила відмовитися від використання радіолокаційних станцій в Україні, утримання яких щорічно вимагає з бюджету $1,3 млн.

Уряд РФ вніс у Держдуму законопроект про денонсацію міжурядового договору з Україною про засоби СПРН і контролю космічного простору.

У пояснювальній записці говориться, що ресурс станцій вийшов у 2005 р., до того ж станції в Севастополі заважають працювати перешкоди від побутових і радіоустроїв, а в Мукачево часто відключають електроенергію.

Як вважають в уряді РФ, щоб безпека Росії не постраждала, військові будуть опиратися на РЛС в Іркутську, Мурманську, Печорі та споруджувані нові станції типу "Воронеж-ДМ" у Лехтусі та Армавірі.

За словами представника Космічних військ Росії, внесення в Думу даного законопроекту свідчить про упевненість військових у тому, що відмова від інформації з цих станцій не зашкодить обороноздатності.

Джерело видання в Міноборони нагадує, що українська сторона не раз порушувала питання про підвищення російських виплат, а в 2005 р. пропонувала американцям використовувати ці об'єкти.

У той же час, експерт київського Центру аналізу армії, конверсії і роззброювання Валентин Бадрак вважає, що відмова Росії від українських станцій призведе до їх закриття.

У свою чергу, експерт вашингтонського Інституту світової безпеки Іван Сафранчук каже, що в технічному плані проблем для обороноздатності Росії відмова від угоди не принесе, але українська влада може використовувати цей факт для тиску на Росію при перегляді угод про базування Чорноморського флоту в Криму.

На думку українського політолога Віктора Небоженко, найближчим часом статус Чорноморського флоту навряд чи буде переглянутий, але в майбутньому Україна може підняти це питання.

Від “Аратти”: як на нас, то здивування і обурення викликала сама сума, яку російський бюджет платить Україні за послугу її безпеці.

Що ж стосується питання чи можна замінити Мукачівську і Севастопольску станції ПРО в системі оборони Росії - то воно риторичне, адже окрім РЛС, на території України розташовані і ШПУ ракет цієї системи. Із огляду на ефективність відбиття ракетної атаки, чим далі від кордонів країни стоять системи спостереження й пускові установки - тим надійніша сама система, яка дозволяє створити декілька поясів захисту.

Російська система в Україні, збудована ще в СРСР, нараховує щонайменше 3 таких пояси.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.