Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Блок Литвина продовжує інтригу навколо складових. Сьогодні названо основного партнера

Політика 4819 переглядів

Опубліковано - 18.07.2007 11:13 | Всі новини | Версія для друку

Блок Литвина продовжує інтригу навколо складових. Сьогодні названо основного партнера
Блок Литвина продовжує інтригу навколо складових. Сьогодні названо основного партнера
Блок Литвина вважає своїм головним партнером на дострокових парламентських виборах Трудов партію України, яку очолює Михайло Сирота.

Про це лідер Народної партії Володимир Литвин повідомив на прес-конференції в Сімферополі, відповідаючи на запитання, з ким Блок Литвина піде на вибори.

"Це партія, яку очолює Михайло Сирота", - сказав він, говорячи про партнерів свого блоку.

Литвин зазначив, що не схильний розширювати блок. “Не тому що ми не хочемо консолідувати позапарламентські політичні сили, а тому що потрібно відчувати комфорт в плані спілкування, тому що блок - це взаємні зобов'язання, це складність в подальшій роботі", - сказав він. Доказом цього є, на його думку, ситуація в "Нашій Україні". "Ми це спостерігаємо, скажімо, на прикладі "Нашої України", - зазначив Литвин.

Відповідаючи на запитання, який портрет виборців Блоку Литвина, він зазначив, що це, перш за все, думаючі люди.

Литвин прогнозує, що в результаті дострокових парламентських виборів Верховна Рада України оновиться на 30%.

"Я думаю, що Верховна Рада оновиться десь відсотків на тридцять, не більше", - сказав В.Литвин.

При цьому він наголосив важливість, щоб ці 30% були тими політичними силами, які стануть "ферментами, які не дадуть крайнощам перекинути країну". "Це дуже важливо. Тому що сьогодні ця стійкість може у будь-який момент бути перекинута".

Він також висловив думку, що після виборів "контрольний пакет" у Верховній Раді України належатиме партії Регіонів.

"Я думаю, що контрольний пакет повинен бути у Партії регіонів", - сказав В.Литвин, зазначивши, що навіть "простий аналіз" показує, що якщо за ПР проголосує "один Донбас, Луганська область проголосує", це "вже говорить про те, що контрольний пакет у них буде".

Литвин також заявив, що в парламенті після виборів не буде та коаліція, яка існувала у ВР V скликання. "Я не думаю, що буде коаліція в нинішньому вигляді, деяких членів уряду не буде", - прогнозує лідер Народної партії.

Він також заявив, що ВР V скликання "розвалив" не Президент України Віктор Ющенко, а розвалила сама Верховна Рада України.

Литвин також сказав, що не бачить різниці між сьогоднішньою опозицією і коаліцією в парламенті країни. На його думку, цей поділ на опозицію і коаліцію відбувся тільки через ситуативні обставини, а не з ідейних міркувань. Він додав, що перед виборами в так званій опозиції стає дедалі тісніше, тому що дуже багато політичних партій зараховують себе до опозиції, хоча нею насправді не є.

Хто саме є тією справжньою опозицією - Литвин не уточнював.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.