Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Соціаліст Рудьковський самокритично вважає, що ні в чому не винен

Надзвичайна подія 7249 переглядів

Опубліковано - 18.07.2007 13:27 | Всі новини | Версія для друку

Соціаліст Рудьковський самокритично вважає, що ні в чому не винен
Соціаліст Рудьковський самокритично вважає, що ні в чому не винен
Міністр транспорту і зв`язку України Микола Рудьковський не виключає, що причиною аварії вантажного потягу під Львовом став технічний стан цистерн.

Таке припущення він висловив сьогодні журналістам у Кабінеті міністрів.

«Поки що складно судити, що сталося. Мені здається, що це все-таки технічний стан цистерн, в яких здійснювалося перевезення. У нас є додаткова інформація, яка зараз перевіряється, і лише після завершення перевірки, її можна буде обнародувати», - сказав Рудьковський.

Міністр також підкреслив, що питання про відповідальність посадовців можна розглядати лише після завершення технічної експертизи і слідства.

«Ми тоді маємо визначити, хто в цій ситуації винен – якщо українська сторона, то відповідатиме українська юридична особа. Буде прийняте рішення уряду, і відповідатимуть і посадовці. Якщо буде винна іноземна сторона, то нестиме відповідальність іноземна юридична особа», - пояснив він.

Рудьковський також повідомив, що відповідно до його наказу в Міністерстві транспорту і зв`язку створена технічна комісія.

Міністр підкреслив, що за кілька днів до аварії потягу дані контролю стану залізничних колій на цій ділянці підтвердили їх надійність.

«Тому ми готували цю ділянку для швидкісного руху – 120 км/год. А рух цього потягу здійснювався на швидкості 57 км/год. Не було підстав стверджувати, що щось сталося з рейками. Але остаточно це можна буде стверджувати після завершення слідства», - підкреслив він.

Від “Аратти”: взагалі, за європейськими традиціями, куди так твердо прямує Україна і, зокрема, СПУ, до якої належить Рудьковський і яка несе за нього відповідальність, існує традиція: посадовець, який не впорався із своїми обов'язками сам тихо іде у відставку.

А політична сила, яка його делегувала - публічно вибачається перед виборцями.

Та поки що ми цього не помітили ні у випадку із Цушком, який використав спецназ для захоплення ГПУ, ні у випадку із Рудьковським, за керівництва транспортом якого, сталася найбільша, після Чорнобиля, техногенна катастрофа в Україні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.