Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Лівії звільнено засуджених болгарських медсестер

Світ навколо нас 5796 переглядів

Опубліковано - 24.07.2007 11:13 | Всі новини | Версія для друку

Болгарські медики в аеропорту Софії
Болгарські медики в аеропорту Софії
Засуджених у Лівії п’ятьох болгарських медсестер і палестинського лікаря, яких було звинувачено у навмисному зараженні вірусом СНІДу 438 лівійських дітей та засуджено до смертної кари, звільнено.

Повідомляється, що сьогодні зранку вони відбули французьким літаком з Тріполі до Софії. Звільнення стало можливим завдяки зусиллям дружини французького президента Сесилії Саркозі та комісара ЄС із зовнішніх відносин Беніти Ферреро-Вальднер, які досягли домовленості з лівійським лідером Муаммаром Каддафі.

У Лівії болгарок та палестинця, який отримав болгарське громадянство, визнали винними у навмисному зараженні сотень дітей вірусом СНІДу. Минулого тижня смертний вирок було замінено довічним ув’язненням.

Родичі заражених отримали компенсації від Євросоюзу в розмірі мільйона доларів на кожну дитину.

П’ятеро болгарських медсестер і палестинський лікар, були зарештовані в 1999 році в Лівії за обвинуваченням у навмисному зараженні ВІЛ понад 400 дітей. Спершу всіх їх засудили до страти, однак тиждень тому цей вирок був замінено довічним ув’язненням.

Засуджені, вимагаючи перегляду справи, затверджували, що вони не виннні, і що їх катували, щоб домогтися зізнання.

Болгарія клопотала щоб медики відбували покарання на батьківщині. Після скасування смертного вироку Лівія заявила про готовність розглянути питання про депортацію засуджених у Софію.
Болгарські медсестри та палестинський лікар на лаві підсудних
Болгарські медсестри та палестинський лікар на лаві підсудних
Справу болгарських медиків загальмував розвиток відносин Лівії з Євросоюзом. Нормалізація відносин Лівії і ЄС відбулася в 2003 році після рішення Тріполі відмовитися від розробок зброї масового ураження. Лівія також висловила бажання приєднатися до Договору про партнерство ЄС і країн Південного Середземномор’я. ЄС, у свою чергу, як умову приєднання Лівії до Договору про партнерство, захотів врегулювати проблему засуджених до смертної кари болгарських медиків. Євросоюз заявив про готовність зміцнювати відносини з Лівією у випадку, якщо влада країни дозволить депортацію болгарських громадян на батьківщину.

В МЗС Болгарії заявили, що після повернення на батьківщину, медики, судовий процес над якими в Лівії тривав з 1999 року, будуть помилувані.

"Президент ще не підписав відповідний указ, але процедура просувається повним ходом. Лишилося уточнити деякі технічні справи, щоб встигнути до іх повернення", - відзначили в міністерстві.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.