Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ющенко не дав Шуфричу навішати локшину, бо він не електорат

Влада 4941 перегляд

Опубліковано - 22.08.2007 11:18 | Всі новини | Версія для друку

Ющенко не дав Шуфричу навішати локшину, бо він не електорат
Ющенко не дав Шуфричу навішати локшину, бо він не електорат
Президент Ющенко зажадав від прем'єра негайного звільнення Шуфрича із займаної посади, бо той хотів його надурити. Шуфрич не сприймає висловів гаранта і вважає, що діяв професійно, тонко підводячи аудиторію до теми політрепресій. Якщо його звільнять.

Телеграма Президента України Прем'єр-міністру щодо ситуації з лісовими пожежами у Херсонській області

У зв'язку із ситуацією, що склалася у Херсонській області внаслідок сильних пожеж, які продовжуються і на сьогоднішній день, звертаю Вашу увагу на некомпетентність Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи пана Шуфрича, який не знає реального стану справ, не в змозі організувати роботу з ліквідації пожежі та дезінформував з цього питання Президента України.

Вимагаю:

1. Терміново організувати узгоджену роботу відповідних підрозділів Міністерства оборони України та Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи для вжиття вичерпних заходів з гасіння пожежі.

2. Невідкладно прийняти рішення про відсторонення пана Шуфрича від виконання обов'язків Міністра та в установленому порядку порушити питання про звільнення його з посади як такого, що неспроможний забезпечити доручену ділянку роботи.

Про вжиті заходи прошу доповісти особисто.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО”

Як повідомила прес-служба міністерства, за словами Нестора Шуфрича, “ми захистили 5 населених пунктів, локалізували пожежу, фактично її загасили. Під час моєї розмови з Ющенком, він подякував і відзначив високий рівень підготовки рятувальників”.

“Особисто я, - наголосив міністр, - пишаюся ними, вдячний за ту самовіддану роботу, яка була зроблена ними вчора, сьогодні вночі і продовжується зараз. І я нікому не дозволю спекулювати на безпеці наших громадян та збережені добробуту нашої країни”.

На переконання Шуфрича, “ті вислови, які пізніше сказав Ющенко журналістам, ображають тих людей які, ризикуючи своїм життям і здоров’ям, не дозволили вогню перекинутися на населені пункти”.

За словами міністра, “якби це стосувалося мене особисто, я би проігнорував та промовчав би щодо цієї оцінки, але це стосується рятувальників, які самовіддано ліквідували цю надзвичайну ситуацію і реальну загрозу. Вони робили це не заради Президента, хто б ним не був, а заради людей. І завдання, яке було на них покладене – виконане”.

Але попри це, 4 тисячі гектарів лісу продовжують палати.

Зокрема, у Голопристанському районі на території Кардашинського лісництва площа осередкових пожеж cтаном на 07.00 22 серпня становить близько 3 тис. 200 га, в тому числі близько 1 тис. га верхової.

На території Цюрупинського лісництва площа осередкових пожеж становить близько 500 га, в тому числі близько 200 га верхової.

Нагадаємо, що в районі місця пожежі було дислоковано ШПУ балістичних ракет СС-19 і СС-24, які були скорочені Україною і демонтовані. Однак, високотоксичний компонент ракетного палива - гептил, не було утилізовано, а злито у тимчасові ємкості і захоронено поблизу позицій балістичних ракет.

Оскільки розташування могильників ракетного палива є досі таємницею від громадян, що мешкають поруч, можемо припустити, що візит Президента на лісову пожежу був пов'язаний не тільки із некомпетентністю Шуфрича, а й небезпечними залишками ракетного роззброєння.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.