Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вибори по-окраїнські. Регіонали хотіли перетворити виступ Президента на свою рекламу.

Політика 5621 перегляд

Опубліковано - 27.08.2007 16:58 | Всі новини | Версія для друку

Вибори по-окраїнські. Регіонали хотіли перетворити виступ Президента на свою рекламу.
Вибори по-окраїнські. Регіонали хотіли перетворити виступ Президента на свою рекламу.
Партія регіонів заявляє, що в День Незалежності її активістам погрожували ножами і вогнепальною зброєю. За агітацію під час загальнодержавних урочистостей.

«В День Незалежності проти партії Регіонів співробітники СБУ використовували ножі, Секретаріат Президента – телефонні погрози, а невідомі хулігани – вогнепальну зброю. Їм всім не подобалася реклама регіоналів», - говориться в повідомленні.

За словами народного депутата, голови Київської міської партійної організації ПР Василя Горбаля, 24 серпня співробітники Секретаріату Президента зажадали від нього негайно прибрати партійну рекламу регіоналів з центральних вулиць столиці. «Того ж дня представники Служби безпеки України здійснили напад на дирижаблі з партійною символікою, перерізавши канати, що їх тримали», - повідомив Горбаль, зазначивши: «Під час святкування Дня Незалежності Київське міське відділення ПР розмістило на центральних вулицях столиці – Грушевського, Хрещатику, Інститутській, Майдані Незалежності - політичну рекламу на зовнішніх носіях. Все було зроблено в суворій відповідності з вимогами українського законодавства, включаючи і підписання відповідного договору з однією з київських рекламних компаній, що володіє рекламними площами у зазначених місцях». Проте, повідомив далі він, «вже починаючи з раннього ранку, на мій телефон обрушився, без перебільшення, цілий шквал дзвінків. Телефонували від керівника столичного виборчого штабу Блоку «НУ-НС» Борисова, а ще - з Секретаріату Президента. І в тому, і в другом випадку вимога була однаковою – якнайшвидше зняти нашу рекламу. Суть пояснень полягала в наступному: біло-синя символіка може не сподобатися Президенту».

Як розповів Горбаль, «дзвінки надходили цілий день, і, врешті-решт, вже в районі 20.00 до нас звернувся представник невідомої компанії, який заявив, що наша реклама все ж таки буде знята, причому без будь-яких офіційних дозволів». Тобто, іншими словами, планувалося все зробити в абсолютно незаконний спосіб, додав депутат.

«Зрозуміло, столичні регіонали не могли допустити подібного розвитку подій. Ми організували нічні чергування, і не дозволили беззаконню здійснити задумане. Проте наступного дня історія мала продовження. 24 серпня активісти Київського відділення Партії регіонів розмістили на Майдані Незалежності п'ять дирижаблів з символікою ПH. Слід зазначити, що і їх установка, і подальше проведення акції викликали пильну увагу співробітників Служби безпеки України. Вони постійно цікавилися тим, що відбувається, відкрито висловлюючи при цьому своє незадоволення», - повідомив Горбаль.

За його словами, розв'язка наступила близько полудня. «Невідомий, який представився співробітником СБУ, в категоричному тоні зажадав на час виступу Президента негайно опустити дирижабль, розміщений біля готелю «Україна». Пред'явлений співробітнику спецслужби київськими регіоналами пакет дозвільних документів, мабуть, його не вразив, і він, анітрохи не сумніваючись, вправно перерізав канат, до якого кріпився дирижабль з символікою Партії регіонів», - розповів голова Київської міської парторганізації ПР, зазначивши, що через декілька хвилин аналогічна доля спіткала і дирижабль, що розміщувався біля Жовтневого палацу.

Решту дирижаблів партійним активістам вдалося захистити, повідомив Горбаль. «І зробити це, чесно кажучи, їм було зовсім непросто. На регіоналів чинився тиск, постійно лунали погрози, зокрема й на адресу організаторів заходу – депутата Київради В.Філіпова і народного депутата, члена парламентської фракції Партії регіонів А.Пінчука, - повідомляє прес-служба.

При цьому в повідомленні наголошується, що «Майданом Незалежності приклади морального тиску на партійних активістів не обмежувалися. Наочний тому приклад – інцидент, що мав місце біля метро «Дорогожичі», коли до групи прихильників Партії регіонів, які стояли з біло-синіми прапорами, на іномарці синього кольору під`їхали невідомі, дістали пістолети і, погрожуючи фізичною розправою, відібрали партійні прапори. Після цього незнайомці спішно ретирувалися з місця подій. І таке, виявляється, можливе в стольному граді Київ серед білого дня. Як мовиться, куди вже далі…»

Горбаль заявляє, що має намір звернутися до правоохоронних органів із заявою «про встановлення і притягнення до відповідальності осіб, які переступили закон, тих, хто представляє реальну загрозу для демократії, хто топче принципи чесної політичної боротьби».

Від “Аратти”: як на наш, хлопський розум, все повинно мати якусь розумну межу. В тому числі - передвиборча агітація.

Урочистості загальнодржавної ваги - це явно не темісце, де можна щось рекламувати: чи то напої, чи то презервативи, чи то партію Регіонів чи якусь іншу.

В даному випадку ми схильні вважати, що демонстрація дирижаблів із фейсами проффесора чи іншими технологічними елементами лохотрону більшовиків є проявом зневаги до української держави та її громадян.

Тому нас глибоко засмучує фактична бездіяльність правоохоронних органів, оскільки зухвале й цинічне ставлення до суспільства і його громадян на мові Кримінального Кодексу кваліфікується, як хуліганство й за це передбачена конкретна відповідальність. А дії посадових осіб, які дозволили хуліганські дії під час загальнодержавних заходів також є такими, що мають ознаки як перевищення влади, так і співучасті у хуліганстві.

Чи є у цій державі Закон?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.