Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рудьковський послав СБУ за відомою адресою. Він не здасть диверсантів

Політика 5033 перегляди

Опубліковано - 6.09.2007 14:28 | Всі новини | Версія для друку

Рудьковський послав СБУ за відомою адресою. Він не здасть диверсантів
Рудьковський послав СБУ за відомою адресою. Він не здасть диверсантів
Міністр транспорту та зв’язку України Микола Рудьковський заявив сьогодні на прес-конференції у Дніпропетровську про відсутність підстав давати покази слідчим СБУ з приводу його заяв про можливість масштабних терактів на транспорті.

«Абсолютно немає жодних підстав давати пояснення СБУ. Всі матеріали я передав СБУ раніше. А зараз покажу копію листа на ім’я Президента України Віктора ЮЩЕНКА від 23 серпня, в якому я, посилаючись на повідомлення у ЗМІ, попереджував про можливі інциденти на транспорті», - підкреслив міністр.

За його словами, реакції від Президента, його Секретаріату та СБУ не надійшло.

Рудьковський зазначив, що саме це і «нагнітання ситуації» спонукали його до оприлюднення позиції щодо ймовірних терактів.

За словами міністра, не його справа - попереджувати надзвичайні ситуації на транспорті.

«Хай СБУ працює. Я не хотів би, щоб вони розслідували ситуації за фактами», - сказав Рудьковський.

Міністр також наголосив, що СБУ, замість того, щоб попереджувати неправомірні дії в Україні, займається політичним піаром. Він заявив, що спецслужби до цього часу не знайшли людей, які “пустили під укіс “Столичний експрес”.

Як стало відомо кореспонденту, сьогодні після наради, яку провів міністр Рудьковський на Придніпровській залізниці, представники оперативно-слідчої групи СБУ намагалися отримати у міністра пояснення щодо його попередніх заяв у порядку ст. 97 Кримінально-процесуального кодексу України.

Однак він категорично відмовився спілкуватися зі слідчими СБУ.

Міністр транспорту, відповідаючи на запитання журналістів, також повідомив, що не знає про позачергове засідання Міжвідомчої координаційної комісії Антитерористичного центру при СБУ, куди Рудьковського викликано на 7 вересня для надання пояснень по суті.

Як повідомлялося раніше, 4 вересня Рада національної безпеки і оборони доручила прем’єр-міністру Віктору ЯНУКОВИЧУ виконати рішення РНБО щодо відсторонення Рудьковського з посади міністра транспорту і зв’язку.

Того ж дня в ефірі “5 каналу” він заявив про підготовку Секретаріатом Президента масштабної катастрофи з людськими жертвами. Він звернувся до СБУ з вимогою вжити заходів по недопущенню сценарію "мукачівської банди, яка засіла на Банковій".

5 вересня СБУ направила запит Рудьковському з вимогою надати інформацію з приводу його заяв щодо можливої підготовки теракту.

Сьогодні, 6 вересня, до Рудьковського було направлено оперативно-слідчу групу СБУ для отримання пояснень щодо його заяв.

За інформацією прес-центру відомства, СБУ звернулась до Рудьковського з вимогою надати наявну в нього інформацію для проведення відповідних упереджувальних заходів. Проте досі жодних відповідей від нього не надійшло, а сам міністр транспорту ухиляється від зустрічі з правоохоронцями, йдеться у повідомленні.

Крім того, відповідно до Закону «Про боротьбу з тероризмом», 7 вересня відбудеться позачергове засідання Міжвідомчої координаційної комісії Антитерористичного центру при СБУ, на яку викликано Рудьковського для надання пояснень по суті.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.