Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчора у столиці вшановували пам'ять загиблих журналістів. Вперше - без політиків

За право людини 7348 переглядів

Опубліковано - 17.09.2007 12:27 | Всі новини | Версія для друку

Вчора у столиці вшановували пам'ять загиблих журналістів. Вперше - без політиків
Вчора у столиці вшановували пам'ять загиблих журналістів. Вперше - без політиків
У Києві на Майдані Незалежності відбулася традиційна акція пам‘яті загиблих українських журналістів, присвячена сьомій річниці зникнення Георгія Гонгадзе.

Її учасники констатували, що працювати репортером в Україні досі небезпечно.

За роки незалежності десятки працівників пера були вбиті або ж зникли без вісти, і ці злочини досі не розслідувані. Про це нагадував голос із магнітофона. Його програвали протягом півгодини. При цьому присутні, ставши колом, тримали в руках запалені свічки.

Сюди прийшли здебільшого не журналісти, а учасники минулих акцій протесту - «Україна без Кучми» в 2001 році та „помаранчевої” революції в 2004-му. Вони не задоволені ситуацією з розкриттям гучних злочинів.

Євген Гудзь каже, він прийшов нагадати про себе «тим покидькам, які все ще ходять по цьому світу і хочуть повернутися в українську політику».

Ще один учасник акції, журналіст Валерій Павлов каже, репортерів «б‘ють і продовжують бити». Відсутність нових трагедій, на його думку, є це тимчасовою. Кожен, хто намагається зачепити навіть не можновладців, а якихось незначних людей, відчуває, що „за ним стоїть якась каменюка”, підкреслив репортер.

Від “Аратти”: ми вчергове наголошуємо: політикани, які випадково й тимчасово опинилися біля владного керма в Україні епізодично використовують тему свободи слова в Україні лише для унутрішньо-тусовочних розборок.

Саме про це свідчить безнадійний глухар у справі про звіряче вбивство Гонгадзе і очевидний глухий кут у закритому судовому засіданні над “виконавцями”, причетність яких до цього злочину збудована за системою Вишинського - виключно на їхніх показах.

Про це свідчить те, що у справі про вбивство Александрова не названо і не притягнуто жодного замовника. Чи ви повірете, що дрібний “бізнесмен” Рибак, який мав торгівлю на місцевому базарі міг замовити вбивство співласника та головного редактора ТРК? Та й попри вердикт суду у цій справі, залишилися сумніви щодо виконавців. Які мотиви мали нещасні гепетеушники щоб серед білого дня забити бітами живу людину? Гроші? То чому слідство так і не встановило у звинувачених наявності солідних грошових сум?

Про це свідчить вперте небажання прокуратури розслідувати вбивство дніпропетровського журналіста Єфремова, який так і не доїхав у столицю, щоб засвідчити американським слідчим факти політичного переслідування із боку структур Пінчука.

Проте, Президент вже сказав своє слово “у справі його честі” - розслідуванні вбивства Гонгадзе, нагородивши державним орденом Михайла Потебенька. Того самого, який у 2000 році свідомо брехав із парламентської трибуни, що Георгій живий і просто десь поїхав. Того самого, який зробив усе можливе, щоб слідство ніколи не встановило імена справжніх злочинців: замовників і виконавців.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.