Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ще до початку голосування ПР показала канадійцям, що таке чесні вибори

Скандал 6068 переглядів

Опубліковано - 29.09.2007 23:24 | Всі новини | Версія для друку

Ще до початку голосування ПР показала канадійцям, що таке чесні вибори
Ще до початку голосування ПР показала канадійцям, що таке чесні вибори
Місія канадських спостерігачів на виборах до Верховної Ради заявляє про залякування і погрози на свою адресу при виконанні обов’язків.

Як повідомляє в суботу прес-служба Конгресу українців Канади, представники спостережної місії в суботу прибули до місця видачі бюлетенів, який знаходився в підвальному приміщенні міськдержадміністрації міста Маріуполя, за межами ОВК № 48.

За попередньою інформацією, у даному окрузі налічувалось 13 000 "двійників" у виборчому списку.

У повідомленні зазначається, що міжнародні спостерігачі не отримали підтверджуючих документів легітимності перенесення місця видачі бюлетенів ОВК № 48 до адміністрації.

Потім, повідомляє прес-служба, до приміщення увійшли близько 15 осіб, серед яких спостерігачі упізнали чоловіків, що перешкоджали їх роботі на дільниці у Маріуполі кілька днів тому.

"Також з цими особами був секретар мера, кандидат у депутати ВРУ, голова місцевого штабу Партії регіонів, який кричав на спостерігачів. Він наполягав, щоб залишилося тільки двоє спостерігачів і щоб вони відійшли углиб кімнати", - йдеться у повідомленні.

Вважаючи це порушенням свої прав, спостерігачі продовжували працювати з увімкненою відеокамерою. Декілька озброєних міліціонерів увійшли до приміщення ОВК, що суперечить виборчому законодавству.

"Нас супроводжували і залякували, щоб ми не могли поспілкуватися з людьми на дільницях і зібрати потрібні дані", - розповів Джерард Кеннеді, радник голови Ліберальної партії Канади, колишній міністр освіти Онтаріо.

"Врешті, напруга спала і спостережна група продовжила свою роботу. Один із членів комісії пошепки сказав, що бачив, як кур’єр заніс до ОВК додатково 2 500 бюлетенів, і їх додали до решти. Цей факт міг спровокувати такий "прийом", - припускає прес-служба.

Того ж дня спостережна команда поїхала до маріупольської ДВК № 4, де одна з членів комісії сказала, що додаткових бюлетенів їм видали на 30% більше за встановлену кількість (2 %).

"Це найбільш жорсткі випадки, з тих, що сталися. Ми спостерігаємо, на нашу думку, факти потенційних фальсифікацій, а також зазнаємо залякувань при виконанні своїх обов’язків", - стверджує Кеннеді.

Водночас головний спостерігач спостережної місії Українсько-канадської фундації Роман Хичій повідомив, що "в усіх областях, де проводяться спостереження, є численні відхилення від закону при оформленні виборчих списків".

"Також подано численні скарги від політичних партій/блоків на окремих дільницях щодо некоректності списків виборців. Ці скарги, виправдані або ні, значно заважають дільницям виконувати роботу вчасно", - зазначив він.
"Поспіх при організації позачергових виборів і пов’язані з цим складнощі сприяють виникненню помилок і мішанині. Якщо ці проблеми не будуть негайно розв’язані, то у тих областях, де вони виникли, легітимність результатів виборів буде сумнівною", - додав Хичій.

Місія Конгресу українців Канади є вже п’ятою за останні три роки спостережною місією КУК в Україні. За цей період більше тисячі українців з Канади працювали міжнародними спостерігачами під час президентських та парламентських виборів.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.