Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЮНЕСКО - вандали, які спаплюжили святиню, мають сісти. Навіть, якщо вони в рясах

Скандал 5985 переглядів

Опубліковано - 11.10.2007 22:07 | Всі новини | Версія для друку

ЮНЕСКО - вандали, які спаплюжили святиню, мають сісти. Навіть, якщо вони в рясах
ЮНЕСКО - вандали, які спаплюжили святиню, мають сісти. Навіть, якщо вони в рясах
Національна комісія України у справах ЮНЕСКО очікує, правоохоронні органи притягнуть до кримінальної відповідальності винних у руйнуванні брами у Києво-Печерській Лаврі.

Про це йдеться у заяві Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, повідомляє прес-служба МЗС.

Заяву підписав голова комісії, перший заступник глави українського зовнішньоекономічного відомства Володимир Огризко.

У документі зазначається, що в ніч з 7 на 8 жовтня на території пам’ятки всесвітнього значення, Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, було вщент зруйновано одну із частин її архітектурного комплексу – ворота і загорожу на в’їзді до Нижніх печер Києво-Печерської Лаври. Як випливає з повідомлень, їх було знесено за дорученням керівництва Києво-Печерської Лаври, розташованої на території заповідника.

Члени Національної комісії України у справах ЮНЕСКО вважають руйнування воріт відвертим актом вандалізму. Брутально проігноровано той факт, що Києво-Печерська Лавра є об’єктом історико-культурної спадщини України, який внесено до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з відповідними у цьому зв’язку зобов’язаннями держави. Таким чином, порушено як зобов’язання, взяті Україною відповідно до Конвенції ЮНЕСКО про збереження культурної і природної спадщини 1972 р., стороною-учасницею якої Україна є з 1988 р., так і Закон України ”Про міжнародні договори України”, зазначається у заяві.

Члени комісії наголошують, що нікому не дозволено розпоряджатися цілісністю історико-культурної спадщини України. Відповідальність за такі дії мають нести усі, хто причетний до цього беззаконня безвідносно до займаних посад, в тому числі служителі культу.

Національна комісія України у справах ЮНЕСКО очікує, що Генеральна прокуратура України, СБУ та МВС України невідкладно і ретельно вивчать усі обставини скоєного, порушать кримінальну справу та притягнуть винних до кримінальної відповідальності згідно з українським законодавством.

Національна комісія України у справах ЮНЕСКО закликає громадськість “не бути байдужим спостерігачем ганебного руйнування історико-культурних об’єктів нашого народу та виступити на захист української святині – Києво-Печерської Лаври”.

Як повідомлялося раніше, на території Києво-Печерської Лаври у ніч проти понеділка, 8 жовтня, була знесена пам’ятка архітектури без відома дирекції заповідника. Зокрема, зруйновані брама та огорожа на в’їзді до Нижньої Лаври. Відсутність пам’ятки архітектури, яку було зведено ще 1850 року, помітили працівники Києво-Печерського заповідника зранку, коли йшли на роботу.

Київський Патріархат Української православної церкви звинуватив у руйнуванні брами у Києво-Печерській Лаврі представників Московського патріархату УПЦ.

У свою чергу, архієпископ Вишгородський, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври високопреосвященний ПАВЛО вважає, що у руйнації брами винне керівництво Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Правоохоронні органи вже котрий день зберегають мовчання і наразі нічого не відомо, чи ведуться слічі дії, як такі. Не кажучи про підозрюваних у справі чи затриманних правопорушниках.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.