Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Ющенко особсто проконтролював рятувальні роботи у Дніпропетровську

Влада 4934 перегляди

Опубліковано - 17.10.2007 18:36 | Всі новини | Версія для друку

Президент Ющенко особсто проконтролював рятувальні роботи у Дніпропетровську
Президент Ющенко особсто проконтролював рятувальні роботи у Дніпропетровську
Своєю поїздкою до Дніпропетровська Президент Ющенко продемонстрував, що держава бере на себе всі проблеми постраждалих від катастрофи громадян.

Президент України Віктор Ющенко високо оцінює роботу рятувальників, що працюють над подоланням наслідків аварії, яка сталася внаслідок вибухів побутового газу в житлових будинках у Дніпропетровську.

Про це Глава держави сказав сьогодні під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на місці трагедії.

Серед пріоритетних завдань, що зараз стоять перед владою, Президент назвав якнайшвидше завершення робіт із розбирання завалів та докладання усіх зусиль для повернення до повноцінного життя постраждалих мешканців. Учасники сьогоднішньої наради обговорили питання подальшої діяльності щодо ліквідації наслідків аварії, торкнулися низки важливих питань із влаштування подальшого життя та надання допомоги постраждалим, обговорили тему координації роботи між різними відомствами.

Віктор Ющенко наголосив, що своєю поїздкою на Дніпропетровщину він хотів продемонструвати перш за все постраждалим громадянам, що «держава бере на себе всі проблеми їхнього забезпечення – починаючи від подолання наслідків аварії до покриття усіх витрат та облаштування».

«Відмови ні в чому не буде, тому що влада повинна взяти всю вину на себе у цій ситуації», – підкреслив Президент, наголосивши, зокрема, на важливості надання медичної допомоги, вирішенні питання оздоровлення, особливо дітей тощо. У цьому контексті Глава держави окремо підкреслив необхідність встановлення тісних та постійних контактів представників влади, рятувальників із потерпілими.

«Ми повинні зробити добру державну справу, по-людськи продемонструвати, що жодна людина не залишиться наодинці зі своїми проблемами», – підкреслив Віктор Ющенко.

У ході засідання Президент заслухав доповіді голови Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, віце-прем’єр-міністра Клюєва, міністра з питань надзвичайних ситуацій Шуфрича, міністра регіонального розвитку та будівництва Яцуби, т.в.о. голови Дніпропетровської ОДА Бондаря, мера міста Куліченка, прокурора Дніпропетровщини Шуби.

Йшлося про стан справ з ліквідації наслідків аварії на 17 жовтня, вжиті Дніпропетровською облдержадміністрацією заходи щодо допомоги громадянам, питання забезпечення їх житлом та компенсацію матеріальних збитків, хід розслідування та притягнення винних у трагедії до відповідальності. Щодо останнього питання Глава держави наголосив на «виключно активній» позиції, яку має займати Генеральна прокуратура та прокуратура Дніпропетровщини. За словами Президента, розслідування має бути проведено «максимально швидко», без затягувань.

Ющенко також висловив переконання, що як регіон, так і країна мають зробити висновки із того, що сталося у Дніпропетровську в контексті оцінки діяльності відповідних служб, що мають опікуватися безпекою газопостачання.

«Ці висновки потрібні для всієї системи, я переконаний, це буде зроблено», – сказав Президент.

Як поінформував учасників засідання Бондар, на сьогодні місцева влада зробила ряд кроків для допомоги постраждалим. За його словами, 265 чоловік розміщено у готелях. Т.в.о. голови Дніпропетровської ОДА підкреслив, що постраждалі забезпечені продуктами харчування, речами першої необхідності. Також надається постійна медична допомога, організовані щоденні консультації медиків та фахівців із соціального захисту, завершено роботи по відновленню електропостачання, почалася робота із підключення опалення на постраждалих масивах – вона ведеться паралельно із перевіркою газорозподільних мереж.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.